facebook

Вчителька розповіла, як та навіщо проходила сертифікацію

Вчителька розповіла, як та навіщо проходила сертифікацію

Сучок Олена Степанівна — вчитель початкових класів Філії I-II ст.с. Смоляри-Світязькі ОЗЗСО І-III ст. «Світязький ліцей». Педагогічного стажу має 20 років, вчитель першої кваліфікаційної категорії.

Вчителька розповіла, як та навіщо проходила сертифікацію учителів, – пише Район.Шацьк.

Педагогиня розповідає, що про сертифікацію ніколи не мріяла і не наважилася б на такий відповідальний крок, якби не колеги, які підтримали та навіть наполягли на тому, щоб спробувала свої сили разом із ними. Довго вагалась, але все-таки цікавість взяла верх.

«Найбільше хотілось для себе перевірити свій рівень знань, адже на ЗНО було 100 запитань із різних наукових галузей. Частина питань, що стосувалися НУШ, була цілком очікуваною. Ретельно перевірялись знання з української мови та літератури, математики та інших предметів. Дещо здивували завдання, де потрібно було проаналізувати діаграму викидів парникових газів під час виробництва м’яса, визначити масштаб та площу, вирахувати відсотки коштів на депозиті, проаналізувати хімізм фотосинтезу. Маючи достатньо знань, я впоралась і набрала прохідний бал», – ділиться враженнями Олена Сучок.

Успішне проходження незалежного тестування стало для вчительки найбільшою перемогою над своєю невпевненістю і страхом конкурувати з фахівцями, які працюють у великих міських школах.

Чтайте також:  Як зміняться зарплати вчителів у 2024 році, – розповіли в МОН

Третій етап сертифікації – це бентежне очікування дати проведення уроків, безсонні ночі підготовки, емоційна і фізична напруга, які закінчились приємним спілкуванням з чудовими експертами з далекої Сумщини, які високо оцінили професійну майстерність учительки.

«Своєю участю та набраними високими балами ми з колегами (тепер уже сертифікованими спеціалістами) довели, що і в маленьких сільських школах працюють віддані своїй справі професіонали», – підсумувала Олена Степанівна.

Джерело.


Повернутись вверх