facebook

18 лютого в усіх школах України проведуть Загальнонаціональний урок медіаграмотності

18 лютого в усіх школах України проведуть Загальнонаціональний урок медіаграмотності

Інформує Всеосвіта.

Організатор уроку – Національний проєкт з медіаграмотності «Фільтр».

Вусіх закладах загальної середньої освіти України 18 лютого 2022 року проведуть Всеукраїнський урок з медіаграмотності. Цей захід є частиною програми з консолідації українського суспільства, затвердженої указом президента України Володимира Зеленського.

Про цей йдеться на офіційній сторінці Міністерства освіти і науки у фейсбуці.

Загальнонаціональний урок з медіаграмотності в Україні проводять вперше. Його організаторами є Національний проєкт з медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та інформаційної політики спільно з Міністерством освіти і науки.

Як зазначають організатори, такий урок має привернути увагу покоління, що підростає, до розвитку критичного мислення та навчити правильної поведінки в інтернет-просторі: перевіряти будь-яку інформацію, розпізнавати фейкову, не вестись на маніпуляції тощо. Крім того, учнів ознайомлять з процесом створення новин.

Урок повинен відбутися у школах по всій країні, але заклади самі обирають, в який саме день можуть його провести. Такий урок є більш ніж символічним у той час, коли інформаційні атаки з боку Росії відбуваються фактично щодня. Ми знаходимося в епіцентрі дезінформації, тому медіаграмотність – один із найважливіших інструментів, яким можуть користуватися люди з малечку. Він потрібен для того, щоб запобігти поширенню маніпуляцій, фейків та розвивати навички елементарної інформаційної гігієни, – розповів міністр культури Олександр Ткаченко.

Чтайте також:  В Україні розпочалася реєстрація на єдине фахове вступне випробування: скільки часу є у майбутніх бакалаврів, аби подати документи

Він додав, що такі уроки планують проводити на постійній основі та розширити мережу шкіл, в яких вже йдуть заняття з медіаграмотності.

Запрошуємо освітян до участі в онлайн-семінарі Медіаграмотність як складова інформаційно-цифрової компетентності педагога від «Всеосвіти». Учасники разом зі спікерами проаналізують шляхи ефективного споживання інформації, дізнаються про способи впровадження медіаграмотності в освітній процес, а також обговорять проблеми та перспективи впровадження інфомедійної грамотності під час панельної дискусії.

Долучайтеся до семінару та зробіть свій внесок у розвиток медіаграмотності в освіті та суспільстві: https://vseosvita.ua/seminar/10

Джерело.


Повернутись вверх