facebook

Володимир Зеленський оголосив 16 лютого в Україні Днем єднання: що передбачається

Володимир Зеленський оголосив 16 лютого в Україні Днем єднання: що передбачається

Інформує Всеосвіта.

Новий указ спрямований на посилення консолідації української нації.

В Україні 16 лютого 2022 оголосили Днем єднання. Відповідний указ підписав Володимир Зеленський з метою «посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість».

Нам кажуть, що 16 лютого стане днем нападу. Ми зробимо його Днем єднання, – зазначив Володимир Зеленський у відеозверненні до українців.

Так, згідно з указом, 16 лютого на будинках і спорудах в усіх населених пунктах мають підняти державний прапор, а о 10 годині ранку виконати державний гімн.

Крім того, державні органи повинні забезпечити, щоб усі посадові особи перебували на роботі та виконували свої обов’язки. У разі виявлення порушень будуть застосовані санкції.

Також Кабінет міністрів має створити єдину інформаційну платформу UАразом для забезпечення щоденного інформування населення про реальний стан безпекової ситуації, заходи, що вживаються для зміцнення обороноздатності держави, а також організацію належної інформаційно-роз’яснювальної роботи про діяльність державних органів з питань забезпечення безпеки громадян.

З 1 березня 2022 року Кабмін має підвищити забезпечення військовослужбовців ЗСУ на 30% та довести до 20% від початку 2022 року підвищення грошового забезпечення військовослужбовців Державної прикордонної служби України та Національної гвардії України.

Чтайте також:  Пишуть твір на 2-3 речення, але це треба прийняти. 24-річна вчителька назвала проблеми сучасних школярів, які "живуть" у ґаджетах


Повернутись вверх