facebook

Всі ми — різні, всі ми — рівні. Президент Північної Македонії провів до школи дівчинку із синдромом Дауна, яку ображали однокласники

У понеділок, 7 лютого, президент Північної Македонії Стево Пендаровський провів до школи 11-річну дівчинку із синдромом Дауна. Він дізнався, що її ображали однокласники та їхні батьки, та вирішив підтримати школярку. Про це в соцмережах пише GoodAble News.

Пендаровський розповів журналістам, що ми всі рівні у суспільстві, а також про те, що інклюзивність — це базовий принцип.

Зазначимо, що дівчинку почали «булити» після того, як батьки інших школярів пожалілися, що їхні діти навчаються з нею в одному класі.

Нагадаємо, що з 1 січня 2022 року в Україні набули чинності зміни до постанов Кабінету Міністрів України, що регулюють організацію інклюзивного навчання.

Приєднуйтесь до нашої нової групи ОСВІТА UA

Посилання:https://www.facebook.com/groups/1023345988199205/?ref=share

Нововведення посилюють співпрацю між закладами освіти та інклюзивно-ресурсними центрами (ІРЦ). Так, школи отримуватимуть більше підтримки й допомоги під час навчання дітей з особливими освітніми потребами.

Відтепер створення інклюзивних класів та розподіл освітньої субвенції здійснюватиметься за рівнями надання підтримки. Підтримка першого рівня надається насамперед учням, у яких виникають труднощі під час навчання, але яким не потрібен інклюзивний клас. Другий, третій та вищі рівні підтримки зазначають у висновку ІРЦ.

 

Чтайте також:  "Ми остання країна в Європі": заступник очільника МОН назвав вагому причину, чому Україні треба перейти на 12-річну систему освіти

Джерело.


Повернутись вверх