facebook

МОЗ затвердило сезонне меню для дітей 1-7 років у закладах освіти

МОЗ затвердило сезонне меню для дітей 1-7 років у закладах освіти

Інформує Всеосвіта.

У документі сформоване триразове меню на зимовий період.

Міністерство охорони здоров’я України затвердило Примірне чотиритижневе сезонне меню на зимовий період.

Меню рекомендують використовувати для організації триразового харчування дітей віком від 1 до 6 (7) років у закладах освіти та інших організованих дитячих колективах. Відповідний наказ, а також технологічна документація, оприлюднені на сайті #МОЗ.

Техкартки містять перелік страв, всі необхідні параметри і розрахунки (маса брутто/нетто, енергетична цінність продуктів/страв тощо), вимоги до продуктів. Також у них запропоновані процеси приготування та температурні режими.

Меню можна використовувати у повному обсязі або частково, опрацювавши його з огляду на смакові уподобання дітей та технологічні можливості кожного з закладів. Проте варто пам’ятати, що у разі внесення змін, меню потрібно погодити в територіальному підрозділі Держпродспоживслужби відповідно до вимог Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

Затверджений перелік страв також може бути використаний як база для чотиритижневого меню в інші пори року, проте з використанням сезонних продуктів.

 

Чтайте також:  Повістка разом з дипломом? Деяких студентів влітку можуть чекати «сюрпризи» від ТЦК

Джерело.


Повернутись вверх