facebook

На Буковині покарали вчительку за те, що її дочка цькувала однокласницю

На Буковині покарали вчительку за те, що її дочка цькувала однокласницю

У Чернівецькій області школярка психологічно цькувала свою однокласницю. Але через те, що булерка ще неповнолітня, суд покарав її маму – вчительку тієї ж школи.

Джерело:Єдиний реєстр судових справ

З матеріалів суду відомо, що учениця наприкінці грудня минулого року ображала свою однокласницю, насміхалася та кепкувала з приводу її низького зросту.

Додамо, що правоохоронці поспілкувалися з однолітками дівчат. Учні 7 класу, де навчаються школярки, розповіли, що постраждала дівчинка неодноразово піддавалась цькуванню зі сторони однокласниці.

Відповідачем у справу була мама булерки через те, що її донька не досягла 16-річного віку. Додамо, що жінка працює вчителькою початкових класів у цій же школі.

Що каже мама булерки
Під час судового засідання педагогиня не визнала вину своєї дочки та заявила, що протокол, складений щодо її доньки, є незаконним. Вона також сказала, що між її дочкою та її однокласницею справді виник конфлікт.

Але, за її словами, остання кинула глину з вазона на спину її доньки, яка у відповідь також кинула глиною. Після цього конфлікт нібито завершився.

Як зауважила жінка, за два дні до цього інциденту жодного конфлікту не було і “карликом” того дня вона однокласницю не називала. Також жінка заперечила, що її донька насміхалась над тим, що в її однокласниця виховується без матері.

Чтайте також:  Чи замінять професійні ліцеї у старшій школі навчання у профтехучилищах

Яке рішення ухвалив суд
Проте Вижницький суд таки визнав винною педагогиню у скоєнні адміністративного правопорушення за статтею “Булінг (цькування) учасника освітнього процесу” та призначив їй покарання у розмірі 850 гривень у дохід держави. Окрім того, з жінки стягнуть 496 гривень судового збору.

Джерело.


Повернутись вверх