facebook

На реінтеграцію молоді з ТОТ витратять майже 94 млн грн

У бюджеті на 2022 рік передбачено 93,7 млн грн на реалізацію програми щодо забезпечення реінтеграції молоді з тимчасово окупованих територій.

Про це повідомив Укрінформ з посиланням на відповідь Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій на власний запит.

Зокрема, цьогоріч до безоплатного навчання на реінтеграційних підготовчих курсах для вступу в українські заклади вищої освіти планують залучити 600 абітурієнтів з тимчасово окупованих територій, що утричі більше порівняно з 2021 роком.

У Мінреінтеграції наголосили, що за результатами опитування слухачів реінтеграційних курсів у 2021 році, 98,2 % опитаних відзначили для себе корисним навчання на реінтеграційних курсах.

«Результатом проведення підготовчих курсів для 199 абітурієнтів з тимчасово окупованих територій у 2021 році стало те, що 99% учасників вступили до українських закладів вищої освіти» – підкреслили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Як відомо, уряд України збільшив стипендіальне забезпечення абітурієнтів з тимчасово окупованих територій, які проходитимуть навчання на реінтеграційних курсах у 2022 році, до 6 тисяч грн.

Чтайте також:  У МОН сподіваються, що 12-річна школа випускатиме свідомих вступників

Джерело.


Повернутись вверх