facebook

Шкарлет: Реформа шкільного харчування – одна із важливих реформ у сфері освіти

Шкарлет: Реформа шкільного харчування – одна із важливих реформ у сфері освіти

Із січня поточного року МОН здійснює постійну перевірку процесу втілення реформи шкільного харчування шляхом моніторингу готовності оновлених меню, кількості модернізованих харчоблоків, а також шляхом опитування керівників ЗЗСО щодо відгуків учнів та батьків.

За результатами моніторингу, станом на 31 січня 2022 року новим меню, розробленим у межах реформи шкільного харчування, користуються вже 13 тис. 403 школи України, що становить 96,6% від загальної кількості.

«Реформа шкільного харчування – одна із важливих реформ у сфері освіти. Основне її завдання – формування здорового способу життя на підставі правильних харчових звичок, які дитина несе у родину, і таким чином нагромаджується позитивний досвід, що дозволяє створити краще і здоровіше майбутнє для наших дітей. Коли школа долучається до проєкту, отримує нове обладнання для харчоблоків, модернізацію їдалень – це перший крок. Наступний – розроблення нових рецептур з корисними продуктами та з урахуванням побажань учнів і колективів шкіл, які, я впевнений, будуть обов’язково опановані кухарями на найвищому рівні. Зазначу, вичерпну інформацію про реформу та технологічні картки і варіанти меню сьогодні можна знайти на спеціально створеній платформі “Знаїмо”», – зазначив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Чтайте також:  Діти повертаються в Україну: Винницький спростував міф про "кращу" закордонну освіту і назвав кількість вступників у 2024 році

На фінальному етапі процес впровадження нового шкільного меню триває у 5-ти областях. Рівень переходу в них виглядає таким чином:

Закарпатська область – 70,6% закладів;
Запорізька – 86,4%;
Львівська – 84,3%;
Миколаївська – 89,2%;
Херсонська – 96,4%.
Решта 19 областей та м. Київ 100% шкіл уже перейшли на нове меню.

Крім того, наразі у школах України загалом оновлено майже 3800 харчоблоків.

Джерело.


Повернутись вверх