facebook

На Закарпатті вчителька на уроці принижувала та била хлопчика. Скандал призвів до звільнення

На Закарпатті шкільна вчителька молодших класів на уроці математики кричала на учня, принижувала та била рукою по голові через те, що хлопчик не міг вирішити завдання біля дошки. Таку розправу зняли на телефон однокласники, і кадри в мережі викликали багато обурень… і після гучного скандалу педагог написала заяву про звільнення.

Відео інциденту на уроці опублікував Йосип Бережанський у Facebook у групі ” Рахівський район “.

Неправильні відповіді дитини сильно дратували вчительку, а сльози після стусанів і ляпасів злили педагога ще більше.

Математичка принижувала учня на о

усього класу, лаялася і розпускала руки, і не переставала його голосно звітувати, навіть коли хлопчик не витримав і заплакав.

У коментарях користувачі мережі уточнюють, що інцидент стався у школі у селі Верхнє Водяне Великобучківської ВТГ.

Реакція мережі
На такий спосіб щеплення знань багато хто відреагував вкрай негативно, і посипалися обурені висловлювання на адресу агресивної вчительки, а також люди висловлюють припущення, що дитина може отримати психологічну травму через такі непедагогічні методики.

“Гірка реальність сьогодення! 80% таких, бо дипломована молодь, випускники пед. ЗВО на заробітках… бо… 1. Немає місця в школах! 2. І багатьох не влаштовує зарплата! (хоча, тут не все так погано). Щодо відео… Так, діти є різні, а математика – взагалі під силу одиницям! заперечували дії вчителя в суді! нам наші рідні!”
“Боже мій, як страшно дивитися на таке відео, як можна так дитину бити, обзивати. Він золотий, що знав і забув, мені здається, що таким вчителям вже не місце в школі, треба йти лікувати нерви”.
“Вчителька неадекват, з такими нервами дітей багато чому не навчить, має звернутися до психолога і закінчити свою професію якнайшвидше!”
“Треба з цим відео йти одразу до відділу освіти”.
Не перший епізод
Крім того, ще одна жінка у коментах розповіла, що ця вчителька дозволяла собі писати на лобі її дитини таблицю множення, а скарги директору на таку поведінку працівника школи не дали результату.

Чтайте також:  У школах України з'явиться новий предмет: яку дисципліну вивчатимуть уже з 2025 року

Вчителька після скандалу звільнилася
Після публікації скандального відео, знятого чотирикласниками, та резонансу 62-річна вчителька математики написала пояснювальну записку, а також заяву про звільнення за власним бажанням.

Про це розповіла директор департаменту освіти, науки молоді та спорту Закарпатської області Мар’яна Марусинець у коментарі виданню “Перший.com.ua “.

Чиновник зазначила, що у департаменті створено комісію, яка вивчає всі обставини інциденту.

“У викладачки досить хороша характеристика, раніше в таких ситуаціях помічена не була. Зараз ми з’ясовуємо це лише один випадок або така поведінка для неї характерна”, – заявила Марусинець.

Журналістам також стало відомо, що мати школяра із цього відео жодних претензій до викладачки не має.

У понеділок, 24 січня, відбудеться засідання комісії за участю мами учня, вчительки, директора школи та поліції.

Раніше повідомлялося, що під Вінницею директор ударив учня по голові, бо той перешіптувався під час уроку.

Також ми писали про те, що перед цим на Закарпатті вчителька зацькувала першокласницю та отримала покарання.

 

Джерело.


Повернутись вверх