facebook

Батьки вказали на недоліки нового шкільного меню від Клопотенка: “Ідея шикарна, але реалізація совкова”

Батьки вказали на недоліки нового шкільного меню від Клопотенка: “Ідея шикарна, але реалізація совкова”

Батьки показали, що їм не подобається в новому шкільному меню

Зараз навколо нового харчування для дітей в школах існує чимало обговорень. Одним батькам та школярам все до смаку, а інші ж – категорично проти таких нововведень.

Як правило, українці скаржаться, що у новому меню для школярів замало солі чи цукру. До того ж діти відмовляються їсти нові страви. Так, у фейсбук-спільноті “dtp.kiev.ua members” показали один зі сніданків для дітей за новим меню. Школярам подали квасолю, варене яйце та чай.

“Ось такий несподіваний шкільний сніданок. Квасоля без масла, яйце без солі, чай без цукру. Дякую всім причетним до цього меню. Особливо пану Клопотенко (розробник меню) і Соколовій Н.В. (затверджено директор ТОВ “продпослуга”)”, – сказано у повідомленні.
У коментарях українські батьки почали ділитися своїми враженнями щодо нового меню. Виявилося, що ситуація в усіх школах не однакова. Однак, у більшості коментарів батьки зазначили, що нове меню є кориснішим для дітей і завдяки ньому вони будуть здоровішими. Проте все ж зустрічаються у ті, хто незадоволений новим меню.

“Добре буде, якщо діти знатимуть, що їх здоров’я – це правильне здорове харчування”, “У нас у школі за рекомендаціями Клопотенко готують! Харчування супер! Вже другий рік”, “Може бездарні ліниві кухарі?”, “Ідея шикарна була, але реалізація у вигляді совкова-їдальня-стайл все зіпсувала”, – зазначили вони.

Чтайте також:  Давайте припинимо вже у школі займатися імітацією навчання!

За словами батьків багато чого залежить від школи та міської ради, саме тому у різних навчальних закладах ситуація різна.

“Кошти на харчування дітей і контроль за їх використанням здійснює місцева влада, профільний заступник голови, меню затверджує керівник навчального закладу, тому яка влада, такі й обіди в школах”

У фейсбук-спільноті “Громадської ради міста Червоноград” теж не затихало обговорення нового меню. Виявилося, що за рекомендаціями Євгена Клопотенка почали готувати у дитячому садочку. Однак, багатьом батькам страви, які подали дітям не сподобалися, зокрема йдеться про іспанську страву “Пан де калатрава”, яку подали 13 січня 2022 року у ЗДО N19 м.Червонограда. ​До неї ще мали додаватися макарони з твердих сортів пшениці з сиром, чай та банан.

“Але по факту замість банана був хліб, макарони не виглядали, як продукт з твердих сортів пшениці, “Пан де Калатрава” абсолютно не виглядав на страву як у Клопотенко і чай був зовсім несолодкий “, – зазначили у повідомленні.
Після цього небайдужі звернулися особисто до Євгена Клопотенка та виявилося, що його меню для дошкільнят зараз знаходиться за на стадії розробки. А меню, яке вже було представлено призначене виключно для школярів.

Чтайте також:  "9 – 4 = 5. Для чого ускладнювати?" Безневинний жарт вчительки математики несподівано розлютив українців. Відео

” Пам’ятаєте про “хлібчик жарений”? Як виявилося, це не хліб жарений, це іспанська страва розроблена для харчування у школах. Клопотенко не складав меню для дошкільнят. Це зробили у нас в сільраді, і внесли в дане меню страви Клопотенко розроблені для школярів. Одним словом, виглядає на саботування реформи… Розуміємо, що з втіленням “реформи Клопотенка в садках” наша сільрада хотіла бути першою в Україні”, – зазначили у міськраді.

Джерело.


Повернутись вверх