facebook

На Вінниччині закупили парти для шкіл за завищеною ціною: що ухвалив суд

На Вінниччині закупили парти для шкіл за завищеною ціною: що ухвалив суд

Школи у Вінницькій області школи закупили парти та стільці за завищеними цінами. Прокуратура подала позов до суду, який визнав договори про закупівлю шкільних товарів недійсними.

Джерело:Вінницька прокуратура

Інцидент з закупівлею шкільних парт стався ще у 2018 році. Проте суд лише зараз прийняв рішення у справі.

Що відомо про закупівлю шкільних парт
Прокуратура встановила, що понад три роки тому відділ освіти одного з районів Вінницької області закупив шкільні парти та стільці у фізичних осіб-підприємців з порушенням процедури. Закупили шкільні меблі за завищеною ціною.

Крім того, закуплені за бюджетні кошти шкільні меблі не відповідали установленим стандартами Нової української школи.

До місцевого бюджету повернули гроші
У суді прокурори довели, що договори про закупівлю шкільних товарів за бюджетні кошти є недійсними. Наразі рішення суду виконали.

До місцевого бюджету повернули 338 тисяч гривень, які використають для освітніх цілей відповідно до вимог чинного законодавства,– заявила прокуратура Вінницької області.

Шахрайські закупівлі в школах
У Миколаївській області на закупівлі електронних шкільних підручників розтратили 16 мільйонів гривень. Виявилося, що прийняті послуги щодо електронних підручників не відповідали технічним вимогам – це були просто скановані варіанти підручників.
Для шкіл Полтавської громади погодили закупівлю овочів та фруктів зі значною переплатою. Наприклад, мандарини коштують вдвічі дорожче, ніж у роздріб у магазині – полтавським школам продають за 74,16 гривні за кілограм, хоча середня ціна у супермаркетах на ці фрукти ледь сягає 35 гривень.
Дарницьке управління освіти у Києві оголосило тендер на закупівлю солі з іонами срібла для посипання доріг. На це чиновники планували витратити майже 200 тисяч гривень, що вп’ятеро дорожче, ніж повинно.
На Одещині правоохоронці підозрюють посадовців у привласненні бюджетних коштів на харчуванні дітей. З’ясувалося, що в школи та садочки закупляли продукти за завищеними цінами. Угоди уклали на 23 мільйони гривень.
На Рівненщині директорів 12 сільських шкіл звинувачують у розтраті державних коштів. Посадовці нібито провели надто дорогий інтернет у навчальні заклади. Тепер вони мають повернути державі майже 2,5 мільйони гривень.

Чтайте також:  "Траву не виривають руками, якщо є газонокосарка". Освітянин спростував міф про таблицю множення на прикладі продавчині з ринку

Джерело.


Повернутись вверх