facebook

Скільки коштує пробне ЗНО у 2022 році: ціни в різних регіонах

Скільки коштує пробне ЗНО у 2022 році: ціни в різних регіонах

Вже 5 січня розпочалася реєстрація для участі у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні. Триватиме вона до 22 січня включно. А ціна складає від 213 до 309 гривень в залежності від регіону проходження тестування.

Джерело:24 канал

Регіональні центри оцінювання якості освіти визначили вартість проведення пробного ЗНО. Вона різниться за регіонами.

Це пов’язано з особливостями організації пробного ЗНО, зокрема з вартістю друку й доставки матеріалів у тому чи тому регіоні, прогнозованою кількістю тестувань тощо.

Скільки коштує пробне ЗНО у 2022
Найменша вартість пробного тестування цього року запропонована для учасників пробного ЗНО з Харківської, Сумської та Полтавської областей. Вартість тестування для випускників у цих регіонів складає 213 гривень.

Трохи більше доведеться заплатити учасникам з Одеської та Кіровоградської області. Пробне ЗНО їм обійдеться у 270 гривень.

282 гривні за пробне ЗНО заплатять учасники з Закарпатської, Івано-Франківсьої, Тернопільської та Чернівецької областей.

Учасники пробного ЗНО з Дніпропетровської та Запорізької областей, а також з Донецької та Луганської областей зможуть скласти тест за 285 гривень.

Пробне ЗНО вартує по 300 гривень у кількох областях – Херсонській, Миколаївській, Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях.

Чтайте також:  Українська вчителька запропонувала скасувати похвальні листи в початковій школі: нагороди треба давати всім

А найбільше за пробне ЗНО доведеться віддати учасникам з Києва, Київської, Черкаської та Чернігівської областей. Школярі за пробне тестування заплатять максимальні 309 гривень.

Що відомо про пробне ЗНО у 2022 році
У цьому році учасник зможе пройти пробне ЗНО з двох навчальних предметів. Тестування пройде вже в березні, всі предмети розділили на два дні:

19 березня – пробне ЗНО з української мови або української мови і літератури;
26 березня – пробне ЗНО з історії України, математики (завдання рівня стандарту), біології, географії, фізики, хімії, а також англійської, іспанської, німецької та французької мов.
Навіщо потрібне пробне ЗНО? Пробне тестування відбувається з метою ознайомлення учнів з процедурою проведення ЗНО, структурою та змістом тестового зошита. Також учасники зможуть отримати результат тестування, психологічно налаштуватись на проходження ЗНО та навчитись ефективно розподіляти час, зосереджуючись на виконанні завдань.

 

Джерело.


Повернутись вверх