facebook

PISA: “Чи багато опановують 15-річні за рік навчання в закладі освіти?”

PISA: “Чи багато опановують 15-річні за рік навчання в закладі освіти?”

PISA дослідило рівень засвоєння знань у 15-річних підлітків.

Що показало дослідження?

У середньому по країнах і економіках кількість балів, які 15-річні учні отримали із читання, математики та природничо-наукових дисциплін, зросла приблизно на одну п’яту стандартного відхилення за рік до пандемії COVID-19.

Навчальні досягнення за навчальний рік, як правило, більші в учнівства з країн та економік з високим рівнем доходу порівняно з учнівством з країн та економік із середнім рівнем доходу.

Результати оцінювання із читання окремих країн та економік коливаються від менш ніж 10 балів в Албанії, Білорусі, Ізраїлі, Кореї та Китайського Тайбею до 25 балів або більше в Австрії, Коста-Ріці, Естонії, Німеччині, Люксембургу, Шотландії (Великобританія), Словацькій Республіці, Швейцарії та Великобританії (крім Шотландії).

Різниця в середньому показнику із читання PISA між Естонією (523 бали) та Німеччиною (498 балів) приблизно еквівалентна учнівським досягненням у навчанні за рік у цих країнах.

Дослідники резюмують: “Якщо учнівство не здобуде нові навички під час періодів закриття закладів освіти та не буде вжито жодних дій після таких періодів, то вони будуть страждати від гірше сформованих умінь, коли вступатимуть у доросле життя.

Чтайте також:  Бакалавром можна буде стати за 3 роки, а університети отримають ширшу автономію: які зміни чекають вищу освіту після рішення Верховної Ради

Наскільки серйозно це вплине на економіку в довгостроковій перспективі залежить від тривалості закриття закладів освіти та значення типових щорічних навчальних досягнень до закриття. Країни, де середньорічні навчальні досягнення учнівства були найбільшими до пандемії, стикалися з найвищими втратами від закриття закладів освіти”.

Джерело.


Повернутись вверх