facebook

Чи закриватимуть школи у разі поширення штаму коронавірусу «Омікрон»: роз’яснення Ігоря Кузіна

Чи закриватимуть школи у разі поширення штаму коронавірусу «Омікрон»: роз’яснення Ігоря Кузіна

Інформує Всеосвіта.

В Україні станом на 24 грудня офіційно підтверджений один випадок захворюваності «Омікроном».
Закриття шкіл у період поширення нового штаму коронавірусу «Омікрон» цілком можливе, проте усе залежатиме від епідемічної ситуації. Про це в інтерв’ю «Укрінформ» повідомив головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Про штам «Омікрон» поки що немає відомостей, що захворюваність серед дітей є превалювальною. Тому закриття шкіл не виглядає доцільним. І #ВООЗ, і ЮНІСЕФ наголошують, що дистанційна освіта не може слугувати повноцінним замінником звичайної освіти, до того ж – вона відчутно впливає і на якість навчання, і на рівень соціалізації дитини, – наголосив Кузін.

Він додав, що, згідно з позицією ВООЗ і #ЮНІСЕФ, школа має відкриватися першою, коли ситуація стабілізується, і закриватися останньою.

За попередніми даними, не спостерігалося якогось більшого перекосу у статистиці захворюваності у бік молодшої групи населення. Щодо штаму «Дельта» були досить серйозні заяви про те, що він переважно фокусується серед дитячого населення, дуже важкий перебіг та інше. Але навіть остання хвиля не мала цих особливостей в Україні, – зазначив головний санлікар.

За його словами, випадки захворюваності серед дітей штамом «Дельта» у загальному співвідношенні становили 7% з усієї кількості підтверджених інфікувань.

Чтайте також:  "Дорогоцінний час втрачається". Освітній експерт назвав важливий момент переходу на 12-річку в школах

[Наразі] закриття шкіл не виключене, проте все залежить від епідемічної ситуації, – акцентував #Кузін.

Нагадаємо, що в Україні станом на 24 грудня 2021 року офіційно підтверджений один випадок захворюваності штамом «Омікрон» – його підхопив чоловік, який повернувся з ОАЕ.

Джерело.


Повернутись вверх