facebook

МОЗ назвало найшкідливіші цукерки, які не можна давати дітям

МОЗ назвало найшкідливіші цукерки, які не можна давати дітям

Незабаром у наші будинки прийдуть зимові свята. І діти перебувають у очікуванні подарунків, а дорослі – у роздумах, що їм подарувати. Дуже часто в якості подарунків на день Св. Миколая, Різдво та Новий рік дітям дарують цукерки, але чи так це добре?

Міністерство охорони здоров’я України вважає, що давно настав час замислитися над альтернативою солодким подарункам.

Чому важливо відмовитися від цукерок
У звичайних магазинних солодощах дуже великий вміст “вільних цукрів”, які можуть призвести до зайвої ваги, проблем зі шкірою, зубами, захворюваннями серця. А дітям до 2 років краще взагалі не їсти солодке.

Льодяники та карамельки взагалі не несуть жодної користі організму, але погано впливають на зуби, містять барвники та ними легко вдавитися.

Не треба захоплювати дітей чимось за допомогою цукерок. Навіть якщо це навчання, фізична активність, допомога по господарству чи гарна поведінка.

ВООЗ рекомендує зменшити споживання доданих цукрів до менш ніж 10% від загальної кількості.

Допустима добова доза цукру
Людям, які щодня витрачають 2000 ккал (більшість дорослих, що ведуть малоактивний спосіб життя), вона становить до 50г на добу (10 ч. л.). Але міністерство разом із експертами ВООЗ рекомендує зменшити цю кількість удвічі.

Чтайте також:  Яку зарплату отримує учитель без стажу

Що дарувати замість цукерок
Вибирайте те, що буде не лише смачно, а й корисно – не цукерки, а пастилу без цукру чи сухофрукти; не сік і газировку, а морси, компоти, ягідний чай та інше.

Обов’язково купуйте сезонні фрукти та овочі – у них багато вітамінів, клітковини та антиоксидантів.

Намагайтеся уникати продуктів, вироблених на промисловому виробництві. Готуйте солодощі та смаколики вдома. Адже зараз так багато корисних рецептів у мережі.

Цей матеріал підготовлений на підставі останніх досліджень, висновків вчених та лікарів. Матеріал має виключно загальноінформаційний характер і не містить медичних порад. Для встановлення діагнозу або отримання медичних порад обов’язково зверніться до лікаря.

Джерело.


Повернутись вверх