facebook

На Рівненщині за хабарі засудили викладача, який помер 2017 року

На Рівненщині за хабарі засудили викладача, який помер 2017 року 

Справу розглядали у суді шість років і не закрили навіть після смерті обвинуваченого

На Рівненщині суд визнав викладача аграрного коледжу Василя Коротуна винним у прийнятті неправомірної вигоди та засудив до одного року обмеження волі. Справа тривала попри те, що у травні 2017 року обвинувачений помер, повідомляє Zaxid.net.

У 2015 році Василя Коротуна було призначено керівником дипломного проектування студентів випускних груп денної форми навчання Мирогощанського аграрного коледжу у Рівненській області. На одній з переддипломних консультацій він попросив студентів, у яких мав приймати дипломні роботи, купити йому принтер. Викладач сказав, що роздрукує зразок для списування. Гадаючи, що так вони полегшать собі написання робіт, студенти здали по 350 грн, купили принтер і завезли додому викладачеві.

Згодом на суді розповідали, що й раніше купували Василю Коротуну цигарки та алкоголь, і що принтер насправді не був потрібен для написання дипломних робіт, бо вони мають форму креслень. Хоча одному студентові викладач таки дав зразок, яким той скористався і успішно здав дипломну роботу. Однак захистилися не всі. Студентам, котрі зазнали невдачі, викладач одразу повернув гроші за принтер.

Чтайте також:  У Європі відраховуватимуть дітей українських біженців зі шкіл і дитсадків - знайшлися підстави

Тим часом мама одного зі студентів поскаржилася керівництву коледжу на побори. На суді завідувачка профільного відділення коледжу теж засвідчила, що студенти випускного курсу у 2015 році неодноразово скаржилися на дії викладача і просили замінити його, оскільки він регулярно вимагав купувати цигарки, спиртне, папір тощо.

Зрештою у коледжі призначили службове розслідування. Викладач у присутності інших працівників закладу зустрівся з групою випускників, вибачився за свої дії і повернув гроші. Втім, поліція відкрила кримінальне провадження. Через два роки, у травні 2017-го, Василь Коротун помер, але прокуратура наполягала на продовженні суду, оскільки обвинувачений свою провину так і не визнав. У грудні 2021 року суддя Дубенського міськрайонного суду Руслан Ралець визнав померлого Василя Коротуна винним у прийнятті неправомірної вигоди і призначив покарання у вигляді обмеження волі на один рік. Одночасно у зв’язку зі смертю засудженого суддя закрив справу.

Джерело.


Повернутись вверх