facebook

Педагог, яку звинуватили у проросійській пропаганді, може стати директоркою львівського ліцею

Керівництво ліцею №6 ще раніше потрапляло у скандал, коли на стендах школи розміщували комуністичну символіку.
У ліцеї №6, який лише нещодавно перейшов на українську мову навчання, незабаром буде новий директор.

Про це повідомляє Святослав Літинський, громадський діяч. З його слів, управління освіти оголосило конкурс, на який подала документи лише завуч ліцею №6 Бояр-Созонович Аліна.

“На конкурс на директора у 12 попередніх конкурсах по інших школах в середньому було біля 4 людей на місце, лише у цьому ліцеї одна особа претендує…”, – коментує Святослав Літинський.

Ще за її керівництва на посаді завуча, ліцей потрапляв у скандали. Зокрема, у 2019 році, коли активісти виявили провокативну символіку у стінах навчального закладу – заборонену комуністичну.

Тоді активісти коментували:

“Школа №6 у Львові навіть не російськомовна, а по факту російська. Бо чим іще можна пояснити таке ідеологічне наповнення? І це при тому, що на момент обстеження активістами у школі на стінах коридорів не було жодної згадки про Небесну Сотню та воїнів сучасної російсько-української війни”, – коментували тоді у Львівській організації добровольчого руху ОУН.

Літинський також додає, що цей ліцей, згідно чуток, досі перебуває під “патронатом” Генконсульства РФ у Львові, оскільки діти російського консула у Львові навчаються саме у цьому ліцеї.

Чтайте також:  Давайте припинимо вже у школі займатися імітацією навчання!

Між іншим, за словами батьків, Аліна Бояр-Созонович є російськомовною і у неї неприязне ставлення до української мови та до проведення патріотичних заходів у ліцеї.

Джерело.


Повернутись вверх