facebook

“Мороз, а діти на вулиці”: думки батьків, щодо уроків фізкультури взимку розділились

“Мороз, а діти на вулиці”: думки батьків, щодо уроків фізкультури взимку розділились

Зима цьогоріч розпочалась за розкладом – 1 грудня уже випав сніг. Діти безмежно радіють приходу зими, адже можна із друзями покататись на санках чи лижах, тюбах чи просто повалятись в снігових кучугурах, а на уроках фізкультури побігати із однокласниками і покидатись сніжками. Проте не всі батьки позитивно ставляться до уроків фізкультури ввзимку на вулиці. Мама школяра із Запоріжжя пожалілась в соцмережах, що її дитина на уроці фізкультури страшенно замерзла. Адже заняття відбувалися на вулиці, коли було три градуси морозу. ЇЇ допис викликав бурю коментарів, а думки батьків розділились.

Одні вважають, що це добре, бо зміцнюється імунітет, інші розповідають як після таких уроків на вулиці діти злягають із застудою.

Учитель фізкультури Андрій Томчак розповідає, що за стандартам, які є вчителі мають право проводити уроки фізкультури на свіжому повітрі за умови, що є бажання у дітей, нема заперечень адміністрації і, виходячи з тих норм, що пов’язані з COVID-19.
Вчитель розповідає, що школярі обожнюють уроки фізкультури на вулиці.
“Руханка обов’язкова. Ми вигадуємо різні ігри, естафети, швидко бігаємо”, – каже Андрій Томчак.

Головна умова, щоб, батьки й діти були попереджені заздалегідь. Крім того, тепло одягнені, а виходили на вулицю за власним бажанням. Вчитель постійно контролює, щод діти не замерзли. Якщо таке і трапляється, то заходять грітися до школи. За його словами, скарг від батьків не було.

Чтайте також:  "Це приниження вчителів": як на вартість утримання офіцерів безпеки Чернігівщини реагують освітяни та голови громад

Педіатр Анна Горбань застерігає: фізкультура на вулиці за мінусової температури хоч і загартовує, проте не всіх. саме тому до таких уроків повинен бути індивідуальний підхід.

“Одна дитина перехворіла щойно. Вона може займатися фізкультурою, але неї переохолодження і не буде допомагати одужувати, а навпаки може зробити гірше. Інша дитина потребує, а тому і в -20 було б добре займатися фізичною культурою”, – пояснила спеціалістка.

Згідно з вимогами Державних санітарних правил і норм, які діяли в Україні до 2020 року, проводити уроки фізкультури можна було навіть за -15. Утім, це залежно від віку дитини, вологості повітря та швидкості вітру. Натомість в новому Санітарному регламенті, який затвердили минулого року, допустима температура повітря для занять фізкультурою на вулиці не вказана.

Джерело.


Повернутись вверх