facebook

В Одесі звільнили вчителя, який силою тягнув школяра в кабінет директора

В Одеській міськраді зазначили, що винен не тільки вчитель.
Про інцидент повідомила директорка Департаменту освіти й науки Одеської міської ради Олена Буйневич, зазначивши, що це рішення ухвалили після того, як в соціальних мережах з’явився відповідний відеозапис.

 

“Побачила кадри, де вчитель силою тягне дитину з класу. До директора. Вчителя звільнили. Правильно вчинили. Не обговорюється. Хоч би що там було, підняти руку на дитину означає вихід з професії”, – зазначила чиновниця.

Водночас за словами Буйневич, вчителі школи, у якій стався інцидент, кажуть, що в установі мають місце постійні порушення дисципліни, зриви уроків, відсутність розуміння і підтримки батьків.

“Мовляв, бесіди ми проводили, але … немає сенсу. Купа скарг від батьків, дітям не дають вчитися. У випадках, коли дитина категорично заперечує норми поведінки, школа не повинна виглядати беззахисною”, – додала Буйневич.

Для цього є чіткий алгоритм дій, до розв’язання проблеми залучаються психологи, ювенальна поліція, служби у справах дітей та інші. Однак у школі за допомогою до відповідних структур не зверталися, побоюючись розголосу.

За словами Буйневич, дуже часто поведінка дитини пов’язана з проблемами фізіологічними, психологічними, вона потребує лікування, корекції, спеціального супроводу. Це обов’язок, насамперед, сім’ї.

Чтайте також:  В українських школах можуть запровадити новий предмет

Як підкреслює керівник, у школі, у якій звільнили педагога, винен не тільки він, до відповідальності притягнуть й інших людей.

Джерело.


Повернутись вверх