facebook

Вчителям і вихователям будуть виплачені щорічні премії

Вчителям і вихователям будуть виплачені щорічні премії

Верховна Рада сьогодні, 1 грудня, ухвалила кілька щорічних премій для педагогів, молодих учених та учнів.

Постанова стосується присудження премій:

  • вихователям дитсадочків
  • вчителям шкіл
  • викладачам профтехів
  • педагогам позашкільної освіти
  • молодим ученим
  • учням, які найкраще склали ЗНО у 2021 році

Нагадаємо, що 30 учням, які у нинішньому році найкраще склали ЗНО, а саме: отримали мінімум 790 балів, у тому числі 200 балів за хоча б один навчальний предмет, виплатять премії у розмірі 100 тисяч гривень.

Розмір премії – 60 прожиткових мінімумів, що наразі становить 136 тис. грн.

Заступник голови Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Колебошин розповів, що відповідна премія була започаткована парламентом ще у 2006 році, проте нині Верховна Рада збільшує її розмір майже вшестеро, а також вдвічі – кількість її здобувачів. З наступного року отримати премії зможуть 54 педагоги.

Підтримка вчителя – один із пріоритетів будь-якої держави, що дбає про своє майбутнє. Україна – саме така країна. Шляхи можуть бути різні: підвищення соціальних стандартів і умов праці, підвищення заробітної плати, відзначення найкращих педагогів. Тих, хто своєю щоденною працею розвиває нашу освіту та нашу державу. Підтримувати українських вчителів – означає підтримувати наше майбутнє, – заявив Сергій Колебошин із трибуни парламенту.

Чтайте також:  На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Проєкт постанови № 6346 своєю чергою передбачає присудження 30 премій Верховної Ради України молодим вченим.

Розмір премії також складе 136 тис. грн.

Премію присудили за результатами конкурсного відбору 30 робіт. Як пояснив голова підкомітету з питань освіти впродовж життя та позашкільної освіти Роман Грищук, за кожною з робіт стоїть один або декілька науковців, тож усього премію отримають 67 науковців.

Крім того, сьогодні парламент присудив 30 премій Верховної Ради найкращим учасникам #ЗНО (Проєкт постанови № 6254).

Розмір премії 100 тис. грн

Голова Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак пояснив, що список претендентів формує Український центр оцінювання якості освіти на підставі рейтингу випускників поточного року.

Ця премія присуджується вперше. Її отримають 30 юнаків і дівчат, які закінчили школу цьогоріч, найкраще склали ЗНО з чотирьох предметів, при цьому отримали не менше ніж 790 балів, у тому числі 200 балів за щонайменше один із цих навчальних предметів, а також вступили на навчання до українських університетів, – розповів очільник комітету.

Джерело.


Повернутись вверх