facebook

Студенти скаржаться на експлуатацію: в університеті Поплавського змушують агітувати школярів до вступу у виш

Студенти скаржаться на експлуатацію: в університеті Поплавського змушують агітувати школярів до вступу у виш

Інформує Всеосвіта.

Студенти розповіли, що 15 балів з оцінки за практику становить саме агітація випускників.

Студенти Київського національного університету культури та мистецтв та Київського університету культури поскаржилися в одній із соцмереж, що їх змушують агітувати школярів вступити до цих університетів. Таким нібито є завдання на практиці. Про це повідомляє Обозреватель.

Відповідне відео, у якому студенти обговорюють з викладачами навчальну практику, розмістив користувач під ніком infagto у мережі TikTok. За словами студентів, 15 балів з оцінки становить саме агітація випускників.

Переглянути відео: https://vse.ee/bfde

Ситуація: ми, студенти другого курсу КНУКіМ та КУК, розпочали проходити практику. Нам заявляють, що 15 балів із загальної оцінки становить агітація школярів на вступ. Це примусова експлуатація студентів: або робиш, або максимум отримуєш 85 балів, – йдеться у відео.

На кадрах відео показано спілкування студентів з викладачами в онлайн-форматі через ZOOM. Воно звучало так:

– У мене зараз відкриті критерії оцінювання практики студентів. В офіційному документі, який ви надіслали, немає такого пункту, як «приведи друга». Це просто додаткові оцінки?

– Допишемо.

– Тобто «приведи друга» – це офіційна складова наших ста балів?

Чтайте також:  25-річний вчитель із Києва озвучив несподівану причину, чому молоді педагоги не йдуть працювати в школу

– Так.

– І якщо я не приведу вам друга, то це мінус 15 балів?

– Точно.

У кінці відеозапису зображено голосове повідомлення, ймовірно, однієї зі студенток, яка розповіла, що за відмову від агітації викладач пригрозився ставитися «прискіпливо».

КУКівці теж збунтувалися. Наразі викладач їм погрожує тим, що прискіпливо дивитиметься щоденники, знаходитиме помилки. Каже, що все буде розписано червоною ручкою, якщо не хочете йти агітувати школярів, – розповіли у відео.

Нагадаємо, Київський університет культури відкрив «перший в Україні та світі» факультет TikTok. Після його закінчення випускники отримають спеціальний диплом.

Джерело.


Повернутись вверх