facebook

МОН не буде ініціювати проведення тестування на COVID-19 для вчителів із 1 вересня

Міністерство освіти та науки України не буде ініціювати проведення ІФА-тестування для вчителів із 1 вересня поточного року і взагалі знімає з себе відповідальність за здоров’я вчителів та учнів в контексті убезпечення їх від COVID-19, перекладаючи її на місцеві органи влади. Таку інформацію УНН отримав у відповідь на інформаційний запит.

 

Так, у МОН повідомили, що не будуть займатися питаннями проведення ІФА-тестування на виявлення антитіл до коронавірусу у вчителів, які працюватимуть з дітьми українських шкіл з початку нового навчального року, оскільки це не належить до їх компетенції.

Посилаючись на чинне законодавство про працю, у МОН вказали, що організацією проведення попереднього та періодичних медоглядів працівників, які займаються з особами, які не досягли 21 року, повинен перейматися власник або уповноважений ним орган.

“Перелік професій, працівники яких підлягають медичному оглядові, термін і порядок його проведення встановлюються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я, за погодженням із центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони праці”, — написали у міністерстві, додавши, що за таких підстав “питання щодо запровадження тестування вчителів не належить до компетенції Міністерства освіти і науки України”.

Чтайте також:  Кількість вчительських ставок з 2021 до 2023 року скоротилася на 8%: результати дослідження

Джерело.


Повернутись вверх