facebook

У ВООЗ радять школам дотримувати дистанцію між учнями

У ВООЗ радять школам дотримувати дистанцію між учнями

У Всесвітній організації охорони здоров’я радять українським школам обмежувати передачу вірусу

У Всесвітній організації охорони здоров’я радять українським школам обмежувати передачу вірусу завдяки широкому спектру заходів, зокрема, дотриманню фізичної дистанції в школах.

Про це заявив голова Бюро ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт у спільному заклику міжнародних організацій до місцевої влади щодо необхідності відкриття шкіл.

За словами представника Всесвітньої організації охорони здоров’я, зараз важливо переконатись, що для контролю здоров’я учнів і персоналу в школах є дієві системи.

«Щоб не закривати навчальні заклади, ми можемо обмежувати передачу вірусу завдяки широкому спектрові заходів, залежно від рівня передачі, у місцях, де вона відбувається. Ці заходи включають дотримання фізичної дистанції в школах, регулярне миття рук, носіння масок, забезпечення належної вентиляції в класах і розширення доступу до тестування», – наголосив чиновник.

Він також зауважив, що вакцинація вчителів від COVID-19 є критичним кроком звичайної роботи шкіл.

«Ми спостерігаємо дуже велику кількість нових випадків COVID-19 в Україні, тому важливо дотримуватись всіх рекомендацій, включаючи вакцинацію вчителів від COVID-19. Вакцинація – це критичний крок для захисту вчителів, учнів і для того, щоб школи залишались відкритими», – голова Бюро ВООЗ в Україні.

Чтайте також:  Реформа старшої школи: в МОН назвали три вагомі причини переходу на 12-річну систему освіти

У підсумку Міністерство освіти і науки, Міністерство охорони здоров’я та міжнародні організації ЮНІСЕФ і ВООЗ закликали органи місцевої влади якнайшвидше відкрити школи та вжити необхідних заходів для запобігання передачі вірусу в закладах освіти.

Джерело.


Повернутись вверх