facebook

Учні не є основними поширювачами вірусу, – Радуцький

Учні не є основними поширювачами вірусу, – Радуцький

Учні початкових та середніх класів не є основними розповсюджувачами вірусу.

На цьому наголошує голова парламентського Комітету з питань здоров’я нації Михайло Радуцький, коментуючи рекомендацію Міністерства освіти щодо завершення дистанційного навчання в українських школах.

За його словами, Міністерство охорони здоров’я, Всесвітня організація охорони здоров’я та ЮНІСЕФ звернулися до органів місцевої влади із закликом дозволити дітям навчатись у школах.

«Міністерство та міжнародні організації спростовують інформацію, що саме учні початкових та середніх класів є основними розповсюджувачами вірусу. І стверджують, що передачі COVID-19 у школах можна запобігти за допомогою карантинних заходів», – зазначає Радуцький.

Він також зазначає, що згідно «карантинної» постанови уряду, у школах, які перебувають у містах з «червоних» зон, може продовжуватись навчання за умови вакцинації 100% персоналу. Але на практиці у багатьох містах вже кілька тижнів місцева влада «тримає» дітей на дистанційному навчанні.

«Наразі епідеміологічна ситуація в країні стабілізувалась. За прогнозами МОЗ, найближчим часом деякі регіони можуть вийти з «червоної» карантинної зони. Місцева влада Києва, Одеси, Львова вже вирішила, що з 22 листопада учні повернуться до очного навчання. На мою думку, повернення учнів за парти – це добре. Але потрібно особливу увагу приділити епідеміологічним заходам у школах та жорстко їх дотримуватися. Інакше за деякий час знову доведеться відправляти дітей на «дистанційку», – зазначив голова парламентського Комітету з питань здоров’я нації.

Чтайте також:  Останній дзвоник 2024: коли почнуться і закінчаться літні канікули в Україні

Окрім того, він нагадав, що міжнародні організації надали рекомендації щодо карантинних заходів у школах. Зокрема, учні, педагоги й персонал повинні носити маски, необхідно забезпечити належну вентиляцію у класах, розділити учнів та вчителів на малі групи, які не перетинаються у школі, створити механізми обміну інформацією з батьками, учнями та вчителями.

Джерело.


Повернутись вверх