facebook

“Прозора школа: як побудувати доброчесне середовище” – курс від НАЗК

“Прозора школа: як побудувати доброчесне середовище” – курс від НАЗК

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов пропонує вчителям ознайомитись із онлайн-курсом від НАЗК щодо побудови доброчесного середовища у навчальному закладі:

“Формування доброчесного суспільства розпочинається з доброчесного освітнього середовища. У школі дитина проводить багато свого часу, а вчитель не лише передає знання, а й значною мірою впливає на формування її особистості. Дотримання правил доброчесності батьками також впливає на формування цієї важливої якості у їхніх дітей.

Запрошуємо педагогів, батьків, освітніх управлінців та громадськість долучитися до нового безоплатного онлайн-курсу “Прозора школа: як побудувати доброчесне середовище”.

Цей курс розроблений Офісом розбудови доброчесності при НАЗК Офісом розбудови доброчесності Національного агентства з питань запобігання корупції за участі освітнього омбудсмена та інших партнерів.

Курс допоможе отримати знання та навички, щоб зменшити можливості виникнення недоброчесних й корупційних ситуацій. А також – спільно робити школу середовищем, у якому довіряють і поважають права.

Під час проходження курсу ви не лише отримаєте теоретичні знання, а й через практичні кейси та інтерактивні тренувальні вправи набудете навичок до практичних дій:

  • що таке корупція та як її розпізнати;
  • історія зародження цього явища;
  • як корупція та недоброчесність проявляється у шкільному середовищі;
  • які права та обов’язки мають педагогічні працівники і як вони допомагають протистояти недоброчесності;
  • інструменти створення доброчесного середовища (академічну доброчесність, академічну свободу, педагогіку партнерства) тощо.
Чтайте також:  Чи збільшиться посадовий оклад педагогів у 2024 році?

Освітній омбудсмен також безпосередньо долучився до створення цього курсу. Через ключові нормативні документи у сфері освіти й звернення до освітнього омбудсмена в окремому тематичному відеоуроці він знайомить педагогічних працівників із їхніми правами та обов’язками і шляхами їх захисту на практиці. Адже без знань та усвідомлення своїх прав і обов’язків та прав інших, без вміння ці права захищати неможливо зробити шкільне середовище доброчесним та прозорим.

Курс складається з 8 відеоуроків, а також включає електронний посібник із навчальними матеріалами. Наприкінці навчання на вас чекає фінальний тест, у разі його успішного виконання (80% правильно виконаних завдань) кожен отримає сертифікат. Проходити курс можна в будь-який зручний для вас час.

Зареєструватися й розпочати навчання можна за посиланням: https://bit.ly/3CqiD6h.

Джерело.


Повернутись вверх