facebook

МОН перевірятиме рівень безпеки і комфорту шкіл

МОН перевірятиме рівень безпеки і комфорту шкіл
Міністерство освіти запроваджує онлайн-інструмент для моніторингу рівня безпеки і комфорту шкіл.

Цей інструмент, створений МОН спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, стане частиною національної системи автоматизованого інформаційного комплексу освітнього менеджменту.

За словами заступника міністра освіти з питань цифрового розвитку Артура Селецького, створення безпечного освітнього середовища – одне з першочергових завдань МОН.

«Мова йде не лише про дотримання санітарних норм і захищений простір, а й про забезпечення доброзичливого оточення, якісної освіти, рівних можливостей. Збільшення кількості шкіл з такими умовами покращить комунікацію між учнями і вчителями, підвищить активність і дозволить учням краще почуватись під час навчання. Оцінка безпеки школи – це перший крок до створення оновленого комфортного середовища. Безпечне та дружнє до дитини середовище в закладах освіти об’єктивно затребуване викликами сьогодення з огляду на протидію COVID-19», – підкреслив Артур Селецький.

Інструмент «Експрес-оцінювання», розроблений у межах концепції «Безпечна і дружня до дитини школа», дозволить перевірити не лише санітарні умови у закладі освіти чи рівність можливостей для всіх учнів, а й якість освітнього процесу.

Також він передбачає моніторинг захисту і піклування про здобувачів освіти та залученості учнів, сімей та місцевих громад.

Чтайте також:  Діти повертаються в Україну: Винницький спростував міф про "кращу" закордонну освіту і назвав кількість вступників у 2024 році

Очікується, що результати оцінювання закладу освіти дозволять визначити його сильні й слабкі сторони та запланувати заходи з удосконалення.

Для того щоб скористатися онлайн-інструментом та провести моніторинг, закладу освіти необхідно зареєструватись на платформі АІКОМ.

Джерело.


Повернутись вверх