facebook

Кузін роз’яснив, кого з дітей вакцинуватимуть від COVID-19 в Україні та що для цього потрібно

В Україні діти віком від 12 до 18 років можуть вакцинуватися від коронавірусної інфекції. При цьому письмову згоду на вакцинацію підлітків до 16 років мають дати батьки чи опікуни, крім того, перед щепленням така дитина має пройти огляд сімейного лікаря чи педіатра.

 

Як розповів в інтерв’ю Укрінформ, головний санітарний лікар України, заступник голови МОЗ Ігор Кузін, ще зовсім нещодавно такі щеплення в Україні робили лише окремим категоріям дітей, а саме тим, хто їде за кордон, хто має супутні захворювання та які передбачають додатковий захист від COVID-19. Тепер, за бажанням сімей, ця вікова категорія може бути вакцинована.

Кузін підкреслив, що така вакцина не є обов’язковою для дітей, але водночас він акцентував, що у світі проведено низку досліджень, які доводять ефективність такого щеплення, ба більше, багато країн уже почали вакцинувати від коронавірусу дітей у категорії 5+.

Вакцинують дітей в Україні за згодою батьків чи тих, хто опікується ними. Це правило стосується тих, хто перебуває у віковій категорії 12-16 років. У цьому випадку діти повинні прийти на прийом до сімейного лікаря чи педіатра. Той дасть відповідне направлення на проведення вакцинації. З ним варто звернутися до будь-якого пункту щеплень. При цьому дорослі письмово мають надати дозвіл на вакцинацію дитини від коронавірусу.

Чтайте також:  Давайте припинимо вже у школі займатися імітацією навчання!

“Якщо дитина маломобільна, можна скористатися послугами мобільних бригад”, – уточнив Кузін.

Він також зазначив, що дозволу батьків чи опікунів не потрібно, якщо дитині виповнилося 16 років. У цьому випадку рішення про вакцинацію дитина може ухвалити самостійно.

За словами головного санітарного лікаря, станом на 8 листопада було проведено 6851 щеплення дітям віком від 12 років. Це діти, які вакцинувалися проактивно, за бажанням батьків.

Як повідомила пресслужба МОЗ, за минулу добу, 9 листопада, вакциновано від коронавірусу 267 401 особу. Першу дозу вакцини отримали 150 663 особи, другу дозу – 116 738 осіб.

Як повідомляв OBOZREVATEL, столичні медики продемонстрували антищеплювальниці ковід-відділення одного зі шпиталів Києва.

 

 

Джерело.


Повернутись вверх