facebook

МОЗ затвердило осіннє сезонне меню для дошкільних закладів

МОЗ затвердило осіннє сезонне меню для дошкільних закладів

Інформує Всеосвіта.

У документі сформоване триразове меню.
Міністерство охорони здоров’я затвердило сезонне меню для дітей віком від 1 до 6 (7) в закладах освіти та інших організованих дитячих колективах на осінній період. Відповідний наказ опубліковано на сайті міністерства.

Також МОЗ опублікувало технологічні картки з рецептами приготування страв із меню. Вони створені окремо для кожного тижня.

Меню можна використовувати як у повному обсязі, так і частково, опрацювавши його з огляду на смакові уподобання та технологічні можливості конкретних закладів. Проте варто пам’ятати, що у разі внесення таких змін, меню потрібно буде погодити в територіальному підрозділі Держпродспоживслужби відповідно до вимог Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

Затверджений перелік страв також може бути використаний як база для чотиритижневого меню в інші пори року з урахуванням сезонних продуктів.

Робота здійснюється в межах реформи сис­те­ми шкіль­но­го хар­чу­ван­ня, ініційованої пер­шою ле­ді Ук­ра­їни Оле­ною Зе­ленсь­кою.

Чтайте також:  У скільки років найкраще віддавати дитину у дитсадок: Марія Сичинська дала єдину пораду батькам

Джерело.


Повернутись вверх