facebook

Даремно вчилися п’ять років? Українські студенти просять скасувати обов’язковий іспит з іноземної мови

Даремно вчилися п’ять років? Українські студенти просять скасувати обов’язковий іспит з іноземної мови

Українські студенти хочуть вирішення проблеми, яка створює труднощі в продовженні освіти в університетах для багатьох випускників освітнього ступеня бакалавр, що тягне за собою нереалізованість повною мірою

Наші читачі пам’ятають, що ми вже публікували розклад проведення іспитів ЗНО на 2022 рік. Цього разу є важлива інформація про те, що деякі абітурієнти та студенти вимагає скасувати єдиний вступний іспит (ЄВІ) з іноземних мов для вступу на магістратуру.

Про це стало відомо завдяки новому зверненню громадян на офіційному порталі Президента України president.gov.ua у розділі для петицій.

“Молодь України звертається до проблеми, яка створює труднощі в продовженні освіти в університетах для багатьох випускників освітнього ступеня бакалавр, що тягне за собою нереалізованість повною мірою в обраній сфері професійної діяльності.

Запровадження з 2016 року обов’язкового вступного випробування з іноземної мови для вступу до магістратури з першого року і досі позбавляє сотні тисяч вступників конституційного права громадян України на освіту…

..Введення обов’язкового ЄВІ звужує обсяг права на освіту громадян України, а також не дає людині можливості для вільного розвитку своєї особистості, на право, яке гарантується ст.23 Конституції.

Чтайте також:  ЗНО завжди складало більше людей, ніж НМТ: Лікарчук вказав на цікавий нюанс і натякнув, що за цим стоїть

Ми виступаємо за скасування ЄВІ, ми вважаємо за краще зберегти українську молодь в українських університетах, ми підтримуємо вільний розвиток особистості без дискримінації та інших бюрократичних обмежень!”, – пише Олександра Гуртова.

 

Важливо зазначити той факт, що для офіційного розгляду і відповіді від глави держави петиція повинна набрати 25 тисяч підписів громадян.


Повернутись вверх