facebook

Спершу судилася за маску, тепер – за щеплення: вчителька з Рівненщини ігнорує закони, бо «під покровом самого Бога» (ВІДЕО)

Її адвокат впевнений, що «терпіння і правильна позиція в судових засіданнях поставить на місце цих застосовувачів наказів»

Вчителька української мови та літератури Вараського ліцею №1 Жанна Тєтєнєва – вже давно відома на всю Україну своєю принциповою позицією щодо ковіду.

Ще наприкінці минулого року, коли освітян зобов’язали користуватися на роботі засобами індивідуального захисту, жінка відмовилася це робити.

Тоді – за результатами розгляду 11-ти протоколів – суд оштрафував її на 17 тис. грн. Однак пізніше Тєтєнєва оскаржила їх усі в інших судах… і виграла.

Нині ж виникла нова проблема – з понеділка, 8 листопада, усіх невакцинованих освітян, які не мають протипоказів до щеплення проти COVID-19, відстороняють від роботи. Вони не мають права працювати навіть дистанційно і зарплату їм не платитимуть.

Однак перед тим, як відсторонити працівника, керівництво повинне ознайомити його з відповідним наказом. Конфлікт із вчителькою із Вараша виник саме під час цього процесу. Відео, опубліковане у мережі адвокатом Дмитром Бузановим, поширили у спільноті rivne_1283.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Rivne 1283 (@rivne_1283)

 

«ІМЕНЕМ ВСЕМОГУТНЬОГО БОГА»

На відео директорка ліцею повідомляє Жанні Тєтєнєвій, що та не надала ніяких документів, які б посвідчували, що за станом здоров’я вона має якісь протипокази до вакцинації проти коронавірусу. І, судячи з усього, щеплення вона таки не робила, тож з понеділка – буде відсторонена від роботи.

Чтайте також:  Вчителі без освіти: чому до сіл запрошують викладати "всіх підряд"

Реакція вчительки передбачувана – вона заявляє:

– Знаходжуся під покровом самого Бога. І скільки Всемогутній Бог визначив мені тут працювати, стільки я й буду працювати.

 

Ваші злочинні розпорядження і накази будуть всі оскаржені, тому що ви на себе взяли право знищити мій народ.

 

Я не дозволяю цього іменем Всемогутнього Бога. Ви будете за це відповідати перед Всемогутнім, тому що ніхто ніколи собі не дозволяв в цьому світі.

Між тим, за словами адвоката, наказ МОЗ від 04.10.2021 року №2153 не може бути застосований до людей, які на дату його набрання чинності вже були працевлаштовані:

– Можна довго розписувати правову основу дій адміністрації навчального закладу або іншого підприємства чи установи, які на підставі наказу МОЗ від 04.10.2021 року №2153 сьогодні, 05.11.2021 року повидавали накази людям про відстроронення від роботи, але я обмежусь одним основним юридичним обґрунтування незаконності цих дій.

 

Частина 1 статті 58 Конституції України визначає, що Закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом’якшують або скасовують відповідальність особи.

 

 

Джерело.


Повернутись вверх