facebook

У Херсоні невакцинованих вчителів не будуть відстороняти від роботи

У Херсоні невакцинованих вчителів не будуть відстороняти від роботи

Виконуючий обов’язки заступника міського голови Сергій Циганок повідомив, що невакцинованих вчителів херсонських шкіл не будуть відстороняти від роботи. Ці вчителі навчатимуть дітей дистанційно.

Про це пише Укрінформ.

«Діти зараз всі знаходяться другий тиждень на дистанційному навчанні. А з понеділка 1-4 класи та 11 класи працюють у всіх школах. У десяти школах Херсона, де персонал вакцинований на 100% двома дозами, безпосередньо у школах будуть працювати всі класи – з першого по одинадцятий. Відсторонення вчителів не буде. Ми будемо переводити на дистанційну роботу цих вчителів, які мають документи, що вони не можуть бути провакциновані з тих чи інших підстав», – зазначив Циганок.

За його словами, за два роки карантину педагоги вже навчилися проводити дистанційне навчання, тому вони зможуть у такому режимі викладати свої дисципліни, діти можуть знаходитися при цьому і у школі на уроці. На запитання, чи не будуть відсторонені вчителі, які не матимуть відповідних медвідводів, він відповів, що такі випадки поодинокі.

«На сьогоднішній день зарплата вчителя, напевне, одна з найменших у нашому місті. Якщо ми будемо відсторонювати наших вчителів, у нас взагалі не буде кому навчати дітей. Такі випадки є, вони поодинокі, не масові, наскільки мені відомо, вчителі з розумінням ставляться до цього і ті, хто не вакцинується, – вони дійсно мають протипоказання і підтвердження медичних установ», – сказав виконуючий обов’язки заступника міського голови.

Чтайте також:  На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

У Херсоні – 61 школа. Як зазначив Циганок, до десяти шкіл, що працюватимуть з понеділка у звичайному режимі, додадуться й інші, де працівники отримають вже другу дозу вакцини. «Думаю, у найближчі тиждень-два у нас запрацюють всі школи», – зазначив Циганок.

Джерело.


Повернутись вверх