facebook

Студент КПІ поставив камеру в жіночій душовій гуртожитку: йому загрожує до трьох років. Усі подробиці

Студент КПІ поставив камеру в жіночій душовій гуртожитку: йому загрожує до трьох років. Усі подробиці

 

У КПІ скандал – один зі студентів таємно знімав на відео дівчат у душі гуртожитку. Його особу встановили, бо він сам себе зняв під час встановлення камери.

Комендантка гуртожитку спочатку підтримала студенток, а тепер вимагає від них “вгомонитися”. Про скандал на своїй сторінці у Facebook повідомила народна депутатка від партії “Голос” Інна Совсун.

Як розповіла депутатка, інцидент відбувся в гуртожитку №7 Національного технічного університету “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського”. Ввечері 28 жовтня в жіночому душі виявили камеру.

На картці пам’яті вже було кілька записів. На одному з них “засвітився” і той, хто це зробив – якраз коли тестував камеру. Ним виявився студент 2 курсу. До гуртожитку викликали поліцію, на любителя нелегальної “полунички” написали заяву.

Комендантка гуртожитку спочатку обіцяла тримати справу на контролі. Але згодом передумала і тепер тисне на дівчат, які хочуть написати колективну заяву: закликає їх “вгомонитися”.

На думку комендантки, вимагати покарання для порушника – це булінг. А ще звинувачує студенток, що вони більше цікавляться матеріальною компенсацією, ніж покаранням. Комендантка навіть почала шантажувати студенток, мовляв, притягне їх до відповідальності за куріння.

Чтайте також:  Його величність середній бал: підсумки по-модному

Це жах. Це порушення недоторканності приватного життя (стаття 8 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод – закріплює право на повагу до приватності, статті 32 Конституції – захищає особисте життя). Невідомо, на які сайти ці записи пішли, і чи були дівчата повнолітніми”, – обурена Інна Совсун.

Студента мають як мінімум відрахувати. Адміністрація має попросити вибачення в студенток за те, що таке в принципі стало можливим”, – наголосила Інна Совсун.

І нагадала, що є стаття 301 Кримінального кодексу – за нею студента можна покарати за виготовлення порнографічних матеріалів. Але потрібно довести мету збуту чи розповсюдження. Однак це складно встановити, якщо, наприклад, камеру знайшли до того, як відео з неї злили. Поки невідомо, як давно камера була в душовій і чи встиг студент злити та поширити якісь записи.

На виклик у гуртожиток прибула слідчо-оперативна група. Правоохоронці оглянули приміщення та вилучили камеру, а також зібрали заяви від дівчат – їх допитали як потерпілих. Про це повідомили у пресслужбі ГУ НП у Києві.

Наразі розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 182 Кримінального кодексу України (Порушення недоторканності приватного життя). Тривають слідчі та оперативно-розшукові дії, мотиви такого вчинку з’ясовуються.

Чтайте також:  «ЯКИЙ ГРЬОБАНИЙ СОРОМ, шановні вчителі!», — Катерина Гольцберг

Усіх причетних до фільмування дівчат у душі притягнуть до відповідальності. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі до трьох років.

Джерело.


Повернутись вверх