facebook

Профспілка звернулася до влади з проханням відтермінувати відсторонення не вакцинованих освітян від роботи

Профспілка звернулася до влади з проханням відтермінувати відсторонення не вакцинованих освітян від роботи

Інформує Всеосвіта.

Профспілка просить перенести терміни відсторонення педпрацівників з 8 листопада на 8 грудня.
Профспілка працівників освіти звернулася до Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти і науки України врегулювати проблему, пов’язану з відстороненням від роботи працівників закладів освіти у зв’язку з їх відмовою та неможливістю вакцинації від COVID-19 та перенести дату початку відсторонення нещеплених працівників закладів освіти з 8 листопада на 8 грудня. Лист-звернення надіслали міністру охорони здоров’я Віктору Ляшку.

Зазначимо, Наказом Міністерства охорони здоров’я України № 2153 затверджено Перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним щепленням, з включенням до нього всіх працівників усіх закладів освіти та наукових установ.

! У Профспілці наголошують, що відсторонення від роботи вже з 8 листопада може спричинити непередбачені ситуації, які призведуть до порушення вимог щодо створення необхідних умов для перебігу освітнього процесу, неможливості обслуговування котелень, харчоблоків, охорони будівель, унеможливлення заміни відсутніх педагогів тощо.

З метою дотримання норм статті 32 КЗпП України про повідомлення працівників про зміну істотних умов праці не пізніше ніж за два місяці, Профспілка працівників освіти і науки України вбачає за необхідне термінове внесення змін до наказу МОЗ України № 2153 та до пункту 41-6 постанови Кабінету Міністрів України № 1236 щодо перенесення термінів їх реалізації не раніше 8 грудня.

Чтайте також:  Як зміняться зарплати вчителів у 2024 році, – розповіли в МОН

Ознайомитись з листом-зверненням профспілки до МОЗ: https://vse.ee/bedi

Джерело.


Повернутись вверх