facebook

Навчальний рік у школах Харкова продовжать у червні через осінні канікули

Навчальний рік у школах Харкова продовжать у червні через осінні канікули

У школах Харкова через погіршення ситуації з коронавірусом запровадили довгі канікули. Школярі відпочивають уже третій тиждень. Через це навчальний рік у місті продовжать в червні, щоб встигнути вичитати програму.

Джерело:”Суспільне”

Канікули у Харкові
Директорка міського Департаменту освіти Ольга Деменко заявила, що вони вирішили продовжити канікули до 7 листопада. Хоча розпочали їх ще 18 жовтня, тож учні відпочивають три тижні.

Яким буде навчання у Харкові з 8 листопада
За її словами, за три тижні канікул у Харкові перервали ланцюг захворюваності, тож з понеділка, 8 листопада, всі школи міста вийдуть на очну форму навчання. Для цього майже всюди вакциновані 100% освітян.

Навчання продовжать в червні
Директорка Департаменту освіти Харкова запевнила, що, ймовірно, навчання в місті закінчать не наприкінці травня, а на початку червня. “Рівень захворюваності традиційно низький, тому ми на тиждень продовжимо навчання у цьому навчальному році”, – сказала Деменко.

Чому у Харкові запровадили канікули замість дистанційного навчання? У Департаменті освіти надали перевагу канікулам, а не дистанційному навчанню, оскільки вважають його неефективним.

“На жаль, дистанційний формат показав, що це досить сумнівний шлях до навчання, бо є діти, які, звичайно, працюють у будь-якому режимі, але багато дітей не навчаються. Ми проаналізували усі можливі варіанти, але діти повинні навчатися у школі”, – додала вона.

Чтайте також:  Кількість вчительських ставок з 2021 до 2023 року скоротилася на 8%: результати дослідження

В яких містах також продовжили канікули
Ще кілька регіонів у цьому році продовжили учням осінні канікули до 7 листопада через коронавірус та червону зону. Йдеться про:

  • Житомир,
  • Черкаси,
  • Харків,
  • Одесу,
  • Кривий Ріг,
  • Запоріжжя,
  • Рівне.

До слова, в Україні наразі 15 областей перебуває в червоній зоні. Там деякі школи продовжили канікули, інші – перейшли на дистанційне навчання, а ще частина – працює в очному режимі.

Джерело.


Повернутись вверх