facebook

Шантаж вчителів: у Дніпрі Нацполіція викрила колекторський центр, який вимагав у педагогів сплатити борги та погрожував

Шантаж вчителів: у Дніпрі Нацполіція викрила колекторський центр, який вимагав у педагогів сплатити борги та погрожував поширенням порноконтенту

Інформує Всеосвіта.

Зараз у цьому закладі тривають обшуки, наразі вилучили близько 40 одиниць техніки та комп’ютерного обладнання.
Столична поліція викрила у Дніпрі колекторський центр, який тривалий час «тероризував» вчителів. Поліцейські вже відкрили кримінальне провадження щодо збуту порнографії та примусу до виконання цивільно-правових зобов’язань. Про це повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов на своїй сторінці у фейсбуці.

Вчительський колектив Броварської школи звернувся до Міністерства внутрішніх справ щодо регулярних принизливих погроз з боку колекторів. Вимагачі тиснули на педагогів та вимагали сплатити борги, зокрема погашені. Дійшло навіть до того, що зловмисники вдалися до найбрудніших погроз – розмістили фейкові порнографічні матеріали у соцмережах. Одна з потерпілих вчительок не витримала такого тиску і звільнилась.

Зараз у колекторському центрі тривають обшуки, наразі вилучили близько 40 одиниць техніки та комп’ютерного обладнання. Встановлено, що у такому закладі працювало понад 30 операторів, які й здійснювали дзвінки до боржників.

! На жаль, такі ситуації непоодинокі, підкреслює Андрій Нєбитов, і закликає громадян, які стали жертвою колекторів, не зволікати та повідомляти про це поліції.

Чтайте також:  В Україні пропонують починати шкільну освіту з 3-5 років

Джерело.


Повернутись вверх