facebook

Нема сертифікату – нема зарплати? Що чекає на невакцинованих співробітників

З 8 листопада роботодавці зобов’язані усунути від роботи співробітників кількох сфер діяльності, які не мають сертифікату про вакцинацію. Єдині, кого не торкнутися такі правила, – це люди, які мають протипоказання до щеплення. Про це пишуть “Факти

На керівництво підприємств, держустанов та компаній буде покладено зобов’язання щодо контролю всіх співробітників на наявність необхідних документів. Також вони повинні попереджати працівників про усунення.

За порушення вимог до роботодавців виплачуватимуть штраф від 34 до 170 тисяч гривень.

Питання про зарплату під час таких карантинних обмежень. Регулювати його мають частину першу статті 94 Кодексу законів про працю України, частину першу статті 1 Закону України “Про оплату праці” та частину третю статті 5 Закону України “Про державну службу”.

Таким чином, згідно із законодавством, співробітник не може отримувати зарплату, оскільки не виконує належного обсягу роботи. Крім того, що людина не отримує зарплати, ще й не надходять внески на нарахування страхового стажу та лікарняних.

Таким чином, відновити усі виплати співробітник зможе після того, як повернеться на роботу. Отже, повернутися на роботу можна тільки після отримання сертифікатів або скасування карантинних заходів.

 

Чтайте також:  "Маніпуляція вдалась": українська вчителька на прикладі історії про хлопчика і сік пояснила, як треба виховувати дітей

Джерело.


Повернутись вверх