facebook

Як штам “Дельта” проявляється у дітей: педіатр назвала симптоми

Як штам “Дельта” проявляється у дітей: педіатр назвала симптоми

 

У дітей штам Дельта може виявлятися як звичайний ГРВІ і піддається традиційному лікуванню. Про це в ефірі Апостроф TV розповіла лікар-педіатр Лідія Бабич.

За словами педіатра, лікарі можуть підозрювати у дитини коронавірусну інфекцію навіть за нормальних аналізів. Тому навіть при звичайних респіраторних симптомах, таких як кашель, висока температура протягом декількох днів і нежить, медики повинні перевірити аналіз крові, щоб уникнути зараження. За словами Бабич, перше, що потрібно зробити це здати ПЛР-тест або експрес-тестування на COVID-19.

Лікар каже, що серед дітей теж чимало хворих та хвороба іноді протікає з ускладненнями. Тому вчасно поставлений діагноз може зберегти здоров’я як дитини, а й членів його сім’ї.

“Дитина може перенести хворобу легко, але заразити інших людей, які можуть ставитись до групи ризику і важко переносити хворобу або навіть померти”, – зазначила Бабич.

За словами педіатра, єдиним вірним рішенням захиститись від коронавірусу буде вакцинація. Особливо коли йдеться про представників старшого покоління. Це допоможе убезпечити їх від зараження коронавірусом від дітей, які можуть навіть не підозрювати, що є переносниками.

Чтайте також:  70% дітей-переселенців навчаються онлайн: психологиня попередила батьків про наслідки. Чому важлива соціалізація

Джерело.


Повернутись вверх