facebook

Чи повинні батьки платити за пошкоджене дитиною майно у школі

Батьки та вчителі часто сперечаються через те, що дитина щось розбила чи поламала у школі. Хто має відшкодувати пошкоджене дитиною майно у школі – читайте відповідь юриста.

Експерти запевняють, що дітям варто “виплескувати” енергію на перерві, щоб вони могли потім висидіти 45 хвилин на уроці. Але директори шкіл кажуть, що діти часто між уроками шкодять шкільне майно.

Чи мають батьки платити за пошкоджене майно
Юрист Роман Бондаренко наголошує, що в будь-якому випадку дитина не має нести відповідальності за пошкоджене майно.

Якщо дитиною завдається шкода майна, коли вона перебуває в школі, то заклад освіти несе за це відповідальність, а не малеча,
– каже він.

Водночас якщо дитина умисно школить майно, то школа може звернутися до батьків учня з проханням відшкодування збитків. В такому випадку адміністрація може подати цивільний позов до суду на батьків, щоб вони відшкодували матеріальні збитки.

Чи повинні батьки робити ремонт у школі, де вчиться їхня дитина? У “Путівнику школою” юристи запевняють, що батьки не зобов’язані це робити. Ремонт у школі має робити її засновник (територіальна громада в особі місцевого органу влади.

До слова, у Дніпрі школяр просто під час уроку накинувся з кулаками на вчительку музики за те, що вона забрала в нього смартфон. В результаті – у жінки множинні синці та гематоми. Деталі інциденту у Дніпрі школяр просто під час уроку накинувся на вчительку музики за те, що вона забрала в нього смартфон. В результаті – у жінки множинні синці та гематоми.
Неприємний інцидент стався в школі №94 у Дніпрі. Учень шостого класу на уроці грав в мобільний телефон, їв горіхи і матюкався. Вчителька вирішила забрати в нього смартфон,а він у відповідь – накинувся на неї з кулаками.

Чтайте також:  Як написати заяву про булінг у школі, щоб винних було покарано. Детальна інструкція

Вчителька розповіла, що тепер у неї всі руки, грудна клітка і живіт вкриті синцями і гематомами.

Якби я не знала, я б ні за що не повірила, що такі каліцтва могла нанести дитина,
– додає дочка вчительки Ольга Остапенко.

За словами педагогів, батьки дитини нібито забрали зі школи документи і не стали вибачатися перед педагогом через конфлікт.

Натомість у навчальному закладі зараз проводяться перевірки. “Правоохоронні органи приймуть справедливе рішення про відповідальність батьків за дії їх дитини”, — зазначила директорка школи №94 Євгенія Таран.

 

 

Джерело.


Повернутись вверх