facebook

Учителі зняли відеокліп про дистанційне навчання

Педагоги з Івано-Франківська відзняли гумористичний кліп на тему онлайн-навчання.

Навколо дистанційного навчання постійно виникають палкі дискусії. Хтось обурювався неспроможністю вчителів опанувати інтерактивні інструменти, інші хвалили їх за готовність швидко адаптуватися до нових умов. І критика, і добрі слова лунали щодня в бік дистанційного навчання, що своєю чергою спричинило появу багатьох жартів. Гумор – це хороший спосіб пережити важкі події у житті, а ще поглянути на певну ситуацію під іншим кутом.

Так, учителі з Івано-Франківська – Оксана Гошовська та Вікторія Буличева – відзняли відеокліп про дистанційне навчання. Слова покладені на популярну пісню «Blinding Lights» виконавця The Weeknd.

У відеокліпі освітянки показали, як проходило дистанційне навчання. Під час перегляду учні, батьки, вчителі зможуть упізнати в героїв себе.

Співавторка пісні й вчителька української мови та літератури Оксана Гошовська розповіла, що саме спонукало її до створення пісні та кліпу:

Дистанційне навчання – нові умови, які приніс нам березень 2020. Ніхто, по правді, не був до них готовий сповна. Діти спершу сприйняли «дистанційку» як незаплановані канікули, а значить можливість байдикувати. Вчителі не розуміли, чому на курсах підвищення кваліфікації ніхто й словом не обмовлявся про інструменти роботи на «дистанційці», натомість філологи слухали лекції з економіки, а математики – з історії України 20 століття. Батьки опинилися віч-на-віч зі своїми чадами, затиснутими в чотирьох стінах.

Чтайте також:  Чи здатні раби навчити свободи?

Перший тиждень карантину минув у страсі від жахайстиків статистичних даних про хворих на вірус. А деякі учні, керуючися гаслом «головне здоров’я», узагалі не збиралися вчитися, аби часом не нашкодити своєму самопочуттю. Найшвидше зорієнтувалися вчителі, наспіх протестувавши освітні платформи. Так почалося дистанційне навчання. Ми всі знову вчилися, тільки по-новому, здобуваючи навички, дійсно потрібні для життя. А зараз знімаю капелюха перед усіма, хто тримає ніс за вітром, ловить хвилю, навіть якщо немає дошки серфінгіста, заскакує в потяг, яким керує такий самий, як і він, машиніст-відчайдух. Поки вчителі плекали в учнів (та й у собі) компетентність учитися впродовж життя, декотрі спудеї вирішили спихнути не легке для дитячих плечей навчання на своїх батьків. Ті, торуючи дитині шлях, почали їй всіляко допомагати, виконуючи посильні завдання замість неї. Саме така поведінка спонукала нас до ідеї зняти кліп про «дистанційку».

Це не є правда життя про кожного, але ця ситуація була типовою, тому важливою для розгляду суспільством. Ми, вчителі, передусім хочемо ставити оцінки своїм учням, а не оцінювати знання їхніх батьків! Ми, вчителі, хочемо, аби наші підопічні зросли самостійними українцями, здатними брати на себе відповідальність. Ми, вчителі, гаряче бажаємо, аби вони були людьми освіченими, а відтак мудрими. Ми, вчителі, взявши на себе виклики «дистанційки», найбільше прагнемо знову обійняти своїх учнів. Ми, вчителі, презентуємо Вам новий кліп про любов на відстані, про «дистанційку».

Чтайте також:  Студентам планують підвищити стипендію до мінімальної зарплати

P.S. І наостанок правдива історія. Місяць тому моїй колезі зателефонувала мама учениці з обуренням:«Чому ви поставили мені пів бала з одного за третє завдання? Що я не так зробила?»


Повернутись вверх