facebook

В Україні майже 90% освітян щеплені проти COVID-19: названо регіони з найкращими і найгіршими показники із вакцинації

В Україні майже 90% освітян щеплені проти COVID-19: названо регіони з найкращими і найгіршими показники із вакцинації

Освітяни продовжують вакцинуватися від COVID-19.

В Україні станом на 25 жовтня вакцинувалося проти коронавірусу принаймні однією дозою препарату 88,2% працівників закладів загальної середньої освіти.

Про це розповів міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет.

За його даними, двома дозами вакциновано майже 400 тис. педагогів в країні. Утім, поріг щеплення у 80% працівників шкіл (повний та неповний цикл вакцинації) не досягнуто лише в одному регіоні – Рівненська область. Шкарлет висловив сподівання, що місцеві органи влади виправлять цю ситуацію у найкоротші строки.

Найвищий же рівень вакцинації демонструють області (повний та неповний цикл вакцинування):

Миколаївська – 98%;
Київська – 95,5%;
Харківська – 94,6%;
Донецька – 92,7%;
Хмельницька – 91,6%.
“Оновлені показники статистики свідчать про високий рівень відповідальності педагогів перед своїми учнями, колегами, суспільством. Дбайте про свою безпеку і здоров’я тих, хто поруч. А вакцинація поки що залишається єдиним найдієвішим для цього кроком”, – додав Сергій Шкарлет.

Як повідомлялося, в Україні все більше людей хворіє на коронавірус. Але якщо раніше його перебіг був у легкій формі, наразі лікарні переповнені, а деякі вже просто відмовляються приймати пацієнтів через відсутність місць. Водночас вакцинація є доступною та безкоштовною і здатна захистити від тяжкого перебігу захворювання.

Чтайте також:  Що відбувається з підвищенням зарплат вчителям: офіційна відповідь МОН

Джерело.


Повернутись вверх