facebook

Видача дипломів про вищу освіту може затриматися

Видача дипломів про вищу освіту може затриматися

Інформує Всеосвіта.

Затримки можуть виникнути через скасування ВС усього теперішнього складу НАЗЯВО.
Видача дипломів про вищу освіту може затриматися через скасування Верховним Судом України рішення про затвердження складу Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Про це повідомила голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина на своїй сторінці у фейсбуці.

Депутатка зазначає, що у зв’язку зі скасуванням ВР рішення про затвердження складу НАЗЯВО виникла проблема з виконанням повноважень покладених на Агентство, зокрема, пов’язаних із видачею дипломів.

Водночас Гришина повідомила, що в освітньому комітеті вже підготували новий законопроєкт, який усуває колізію у Законі України «Про вищу освіту» в частині принципів відбору членів НАЗЯВО, а саме застосування принципів галузевого представництва при відборі до складу агентства представників роботодавців та здобувачів вищої освіти.

Законопроєкт із позитивним висновком направлений для прийняття до Верховної Ради.

Для усунення складнощів, викликаних припиненням діяльності НАЗЯВО, законопроєктом передбачено такі зміни:

  • конкурс, щодо обрання членів агентства, розпочатий до набрання чинності законом, припиняється у день набрання чинності закону;
  • у зв’язку із скасуванням рішення про затвердження складу агентства, Кабінет Міністрів України отримає право затвердити тимчасовий склад агентства без проведення конкурсу;
  • повноваження тимчасового складу агентства триватимуть до затвердження нового складу, сформованого за результатами конкурсу.
Чтайте також:  На третьому курсі студент підписує договір: Лісовий розповів, як працюватиме держзамовлення і грантова система в Україні

Гришина додала, що для першого в історії складу агентства не буде поширюватися норма про можливість бути обраним до складу агентства лише двічі – строк їхнього першого «скликання» не буде враховуватися для участі у конкурсі.

Джерело.


Повернутись вверх