facebook

Петиція щодо обладнання всіх дитсадочків системами відеоспостереження набрала необхідну кількість голосів: президент розгляне звернення

Петиція щодо обладнання всіх дитсадочків системами відеоспостереження набрала необхідну кількість голосів: президент розгляне звернення

Інформує Всеосвіта.

Камери пропонується встановити у коридорах, у їдальні, на спортивних та ігрових майданчиках, а також у класах та інших приміщеннях загального користування.
15 вересня 2021 року на офіційному сайті Офісу президента України зареєстрували електронну петицію щодо обов’язкового обладнання всіх закладів дошкільної освіти системами відеоспостереження. Авторкою петиції є журналістка та блогерка Аліна Ханумак. Станом на 20 жовтня 2021 року петиція набрала необхідні для розгляду 25 тисяч підписів. Про це йдеться на офіційному сайті офісу президента України.

Авторка петиції пропонує владі розробити та внести на розгляд ВР законопроєкт, який встановлює обов’язок для всіх дитсадків обладнувати свою територію закладу освіти системами відеоспостереження.

Камери пропонується встановити:

  • у коридорах;
  • в їдальнях;
  • на спортивних та ігрових майданчиках;
  • у навчальних класах та інших приміщеннях загального користування.

Місця, де камер бути не повинно, – вбиральні та роздягальні.

Авторка петиції зазначає, що завдяки цьому батьки та керівництво дошкільного закладу освіти зможуть віддалено спостерігати у режимі реального часу за територією дитсадка.

Відповідне звернення вона обґрунтовує тим, що останнім часом збільшується кількість випадків жорстокого поводження з дітьми у дитсадках як з боку їхніх однолітків, так і з боку вихователів. Йдеться про ігнорування дитини, приниження, знущання та фізичне насильство.

Таке поводження з дитиною завдає непоправної шкоди її здоров’ю, розвитку і соціалізації, нерідко стає й загрозою її життю чи навіть є причиною смерті, – йдеться у петиції.

Авторка підкреслює, що встановити факт жорсткого поводження з дитиною майже неможливо, тому винуватці залишаються непокараними та продовжують знущатися з дітей.

Під час звернення до уповноважених органів у разі жорстокого поводження з дитиною, у більшості випадків такі органи залишаються безсилими за відсутності відповідних доказів або ж просто не вчиняють жодних дій, – зазначено в петиції.

! До слова, Аліна Ханумак наголошує, що наявні заходи реагування на випадки жорстокого поводження з дітьми в закладах дошкільної освіти є неефективними, а це означає, що є потреба на законодавчому рівні врегулювати питання про обов’язкове встановлення камер.

Згідно із Порядком розгляду електронної петиції, адресованої президентові України, її мають розглянути невідкладно, але не пізніше десяти робочих днів із дня оприлюднення інформації про початок її розгляду. У Офісу президента є три робочі дні для початку розгляду петиції з дня набрання необхідної кількості голосів.

Джерело.


Повернутись вверх