facebook

Чи можуть дитину вигнати з уроку?

Ні, не можуть, адже це позбавляє дитину права на освіту. Крім того, вчитель є відповідальним за збереження життя і здоров’я учнів під час освітнього процесу.

Частини 1 та 9 статті 3 «Право на освіту» Закону України «Про освіту» визначають: «1. Кожен має право на якісну та доступну освіту. Право на освіту включає право здобувати освіту впродовж усього життя, право на доступність освіти, право на безоплатну освіту у випадках і порядку, визначених Конституцією та законами України.

9. Право на освіту не може бути обмежене законом».

Згідно з частиною 4 статті 7 «Заборона дискримінації у сфері загальної середньої освіти» Закону України «Про повну загальну середню освіту»: «Жоден учасник освітнього процесу не повинен зазнавати жодних форм дискримінації, зокрема мати будь-які обмеження в освітньому процесі або у праві брати участь у заходах, що проводяться в закладі освіти, у тому числі на підставі надання чи ненадання благодійної допомоги закладу освіти».

Таким чином, будь-які обмеження щодо участі учня в освітньому процесі є неприпустимими.

Що робити
Якщо ви дізналися, що вашу дитину вигнали з уроку, необхідно повідомити керівнику закладу освіти про такий випадок та ініціювати розгляд питання про притягнення педагогічного працівника до дисциплінарної відповідальності.

Чтайте також:  Як прізвище впливає на оцінки в школі: несподівані результати дослідження

Джерело.


Повернутись вверх