facebook

Чи можуть батьки бути присутніми на уроці своєї дитини?

Так, можуть. Батьки учнів / здобувачів освіти є учасниками освітнього процесу в закладах освіти та можуть бути присутнім на уроках своєї дитини за попереднім погодженням із керівником закладу освіти.

Абзац 2 частини 1 статті 25 «Права, обов’язки та відповідальність батьків учнів» Закону України «Про повну загальну середню освіту»: «Батьки учнів мають право бути присутніми на навчальних заняттях своїх дітей за попереднім погодженням з керівником закладу освіти».

Таким чином, нормою закону передбачено право батьків бути присутніми на уроках своєї дитини.

Що робити

У разі потреби звернутися до керівника закладу освіти із письмовою заявою про бажання бути присутнім на навчальних заняттях своєї дитини, зазначаючи дату та назву такого заняття.

Важливо!

Не допускається обмежувати наявні права і свободи батьків, викладені в Законі України «Про повну загальну середню освіту», будь-якими документами закладу освіти або рішеннями органів батьківського самоврядування закладу освіти. Зокрема, не можна забороняти батькам відвідувати заклад освіти, де вчаться їхні діти, а також бути присутніми на уроках своїх дітей.

Закон України «Про повну загальну середню освіту» передбачає: «Положення статуту не повинні суперечити законодавству» (абзац 3 частини 2 статті 33). «Рішення органу батьківського самоврядування виконується батьками виключно на добровільних засадах.

Чтайте також:  На рівні англійської мови і математики: відомий письменник запропонував ввести в школах уроки дружби

Рішення органу батьківського самоврядування з питань організації освітнього процесу та/або діяльності закладу освіти можуть бути реалізовані виключно за рішенням керівника закладу освіти, якщо таке рішення не суперечить законодавству» (частина 4 статті 30).

Дізнатись більше можна у посібнику “Путівник школою”.

Джерело.


Повернутись вверх