facebook

Українці вимагають прибрати математику з ЗНО-2022: “Підготуватися нереально”

Українці вимагають прибрати математику з ЗНО-2022: “Підготуватися нереально”

Українцям запропонували підтримати петиції, щоб дітям було легше вчитися. Нові правила виявилися занадто складними

На сайті президента України з’явилися нові петиції, в яких пішла мова про вступний кампанії на наступний рік, а також про нові правила ЗНО.

Обидві петиції були розміщені на сайті не так давно, і продовжують стрімко набирати підписи.

У першій йдеться про те, щоб прибрати математичку з переліку обов’язкових предметів на ЗНО наступного року, але не для всіх, а для деяких гуманітарних спеціальностей, а саме: Журналістика, реклама та зв’язки з громадськістю, Міжнародні відносини.

Вся проблема в тому, на думку автора Дар’ї Полежай, що діти не встигають до нього підготуватися, і в більшості перерахованих вище спеціальностях немає вищої математики абсолютно, тому сенсу в ній практично немає. Автор закликала підтримати її ініціативу, адже, це зможе сильно зіпсувати комусь плани стосовно вступу.

Всього за добу петиції вдалося набрати 69 підписів, і є ще близько 3 місяців на те, щоб добрати залишилися.

У другій петиції пішла мова про вступну кампанію для абітурієнтів. Там теж з’явилися деякі зміни, про які розповів автор Дмитро Абдуальов.

 

“Якщо ви бачили вже зміни до вступної кампанії то ви обурені тим, що тепер 2 предмети на вибір і не найкращі, як на мене то більшість готувала математику і біологію, а тепер треба або фізику або хімію. Я не думаю, що всім це подобається, на власному досвіді скажу що року щоб все вивчити все і підготуватися до ЗНО нереально. І більшість навіть не вчили і не відкривали ні фізику ні хімію, так в школі для оцінки, тому пропоную зібрати підписи щоб все повернули так як було, і на мою думку МОЗ про свої накази до зміни в освітньому процесі вступали в силу як мінімум через 2 роки і те, що зараз висунули в тому числі скасували” – йдеться в повідомленні.

За добу вдалося набрати всього 3 підписи, але, ще буде три місяці на те, щоб набрати решту 25 тисяч.

Джерело.


Повернутись вверх