facebook

Невакцинованих вчителів почали усувати сумнівними «повідомленнями», які не можна оскаржити в суді

Невакцинованих вчителів почали усувати сумнівними «повідомленнями», які не можна оскаржити в суді

Вирішення питання з вакцинацією в правовій площині лежить на поверхні – необхідно внести зміни до чинного законодавства. Але МОЗ не може цього зробити
Учителям в школах видають “повідомлення” про те, що їх не допустять до роботи без збереження заробітної плати через відсутність щеплення від COVID-19. Найдивніше в цій ситуації те, що такий “документ” носить сумнівний юридичний характер, і його не можна буде навіть оскаржити в суді.

Такі повідомлення отримали вчителі Броварський школи №9 (фото нижче). Який правовий характер носить цей документ? Це не наказ директора школи, а якесь повідомлення, яке ніхто не знає, куди прикладати. І це відбувається системно по всій Україні. Більш того, у нас багато чого в країні ґрунтується на таких ось правових колізіях.

Складається враження, що українська влада хоче зробити сама собі тільки гірше. Вирішення питання з вакцинацією в правовій площині лежить на поверхні – необхідно внести зміни до чинного законодавства, так як у нас обов’язкові календарні щеплення регулюються законом.

Але МОЗ і Кабмін не можуть цього зробити, тому що жодна з вакцин від COVID-19 на сьогоднішній день не має повної реєстрації – тобто не пройшла повну реєстраційну процедуру.

Чтайте також:  Ігор Лікарчук: Незабаром в школах учням учителі будуть витирати не лише соплі

Тому МОЗ, щоб якось виплутатися із ситуації, найняв міжнародну юридичну компанію “Делойт”, заплатив їм шалені гроші за те, щоб ті знайшли якісь правові підстави для запровадження обов’язкової вакцинопрофілактики в нашій країні.

І що зробила ця компанія? Вона вирвала з контексту Рішення Європейського суду з прав людини два речення і представила це як аргумент для введення обов’язкової вакцинації. При цьому сама справа взагалі не має ніякого відношення до тієї ситуації, яка у нас є зараз. Та й стосувалася вона окремої вакцинопрофілактики серед дитячого населення і можливості відвідування школи в зовсім іншій державі в ЄС.

Відзначимо, що мова йде про рішення ЄСПЛ від 8 квітня 2021 року, коли він в одній із справ визнав правомірним покарання батьків за відмову від обов’язкової вакцинації дітей.

А в нашій країні відбувається маячня. Замість того, щоб виконувати чинне законодавство, вести роз’яснювальну роботу і проводити масову інформаційну кампанію про важливість вакцинопрофілактики, вони платять шалені гроші міжнародній юридичній компанії для того, щоб знайти якесь сумнівне виправдання для введення обов’язкової вакцинопрофілактики.

Джерело.


Повернутись вверх