facebook

Дітям з COVID-19 загрожує небезпечний синдром: як їх убезпечити і чи потрібно закривати школи

Дітям з COVID-19 загрожує небезпечний синдром: як їх убезпечити і чи потрібно закривати школи

У частини хворих на COVID-19 дітей медики фіксували запальний синдром MIS-C, який протікає у важкій формі.

Про це розповів професор, завідувач кафедри дитячих інфекційних хвороб Національного медичного університету імені О.Богомольця Сергій Крамарєв.

За його словами, COVID-19 серйозно взявся за дітей і деякі пацієнти потрапляють в реанімацію.

Сергій Крамарєв також попередив про небезпечний синдром, який спостерігається у дітей з коронавірусом.

“Є така річ, як системний запальний синдром – MIS-C. Він не так часто зустрічається, якщо брати загальну кількість хворих, але він є, і він дійсно дуже важкий. У нас в клініці були такі діти, слава Богу, всі живі, але вони важко хворіли. Чому у одних дітей проявляється цей синдром, а в інших ні? Швидше за все, це індивідуальні особливості”, – продовжив професор.

Сергій Крамарєв також не вітає ідею про переведення навчальних закладів на дистанційний режим роботи. Як зазначив професор, найчастіше інфекцію в школи приносили дорослі, якщо аналізувати минулі історії із зараженнями.

Навчальні заклади можна не закривати, якщо діти від 12 років і викладачі будуть носити захисні маски/респіратори, а в класах буде перебувати менше учнів, ніж зазвичай.

Чтайте також:  У ліцеях буде навчатись до 700 учнів, а для дітей із сіл організують кампуси: як реформують старшу школу в Україні

Більш того, деякі уроки можна проводити на свіжому повітрі.

“Бажано, щоб за однією партою сиділа один дитина, а не дві. Класи повинні ретельно провітрюватися, має бути миття рук і так далі. По можливості заняття з фізкультури та інші уроки проводити на вулиці. Я вважаю, що переводити школи на онлайн-навчання не слід. В ідеалі, звичайно, це було б бажано, але в реальній ситуації якість онлайн-навчання набагато нижче, ніж оффлайн. Якщо виконувати всі заходи, про які я говорив, то поки можна і не закривати”, – підсумував Сергій Крамарєв в спілкуванні з журналістами.

Джерело.


Повернутись вверх