facebook

МОН затвердило умови вступу до вишів у 2022 році: що мають знати абітурієнти

МОН затвердило умови вступу до вишів у 2022 році: що мають знати абітурієнти

Міністерство освіти і науки затвердило умови прийому на навчання до вишів у 2022 році. Більшість вступників подаватиме документи онлайн, реєстрація електронних кабінетів розпочнеться з 1 липня. Що треба знати абітурієнту – читайте у статті.

Джерело:Міністерство освіти і науки

Нові умови є обов’язковими для всіх вишів, коледжів та наукових установ (окрім військових вишів та закладів зі специфічними умовами навчання). Відповідний наказ підписав міністр освіти Сергій Шкарлет.

Вступна кампанія у 2022 році
Абсолютна більшість вступників подаватиме заяви про вступ онлайн. Реєстрація електронних кабінетів вступників для вступу на перший курс розпочнеться 1 липня 2022 року.

Прийом документів від вступників розпочнеться 14 липня і закінчиться:

16 липня для осіб, які вступають на основі співбесіди, вступних іспитів, творчих конкурсів,
22 липня – для осіб, які вступають за результатами ЗНО, а також вступних іспитів та творчих конкурсів.
Вступні іспити, творчі конкурси проводитимуться в кілька потоків з 1 по 13 липня включно. Водночас у період з 14 по 22 липня можуть проводитись додаткові сесії іспитів або творчих конкурсів для вступників на контракт. Співбесіди будуть проводити з 17 до 19 липня.

Чтайте також:  Карпачов дав поради школярам і батькам, як обрати спеціальність під час вступу: слід звертати увагу на два моменти

Формування рейтингових списків абітурієнтів на бюджет, які вступатимуть на основі результатів ЗНО, творчих конкурсів та вступних іспитів, відбудеться не пізніше 27 липня.

Вступники, які отримали рекомендації для зарахування, мають подати оригінали документів для зарахування на бюджет до 4 серпня. Зарахування вступників проводитиметься 5 серпня, на контракт – до 30 вересня.

У документі наголошується, що для конкурсного відбору абітурієнтів, які вступатимуть до вишів на бакалаврат після 11 класу зараховуватимуться бали сертифікатів ЗНО (результати вступних іспитів, творчих конкурсів) з трьох конкурсних предметів, молодшого бакалавра (після коледжу) – з двох конкурсних предметів.

Джерело.


Повернутись вверх