facebook

Садочки та школи закриють? “Золоті” тарифи на тепло можуть призвести до колапсу

Садочки та школи закриють? “Золоті” тарифи на тепло можуть призвести до колапсу

Гігакалорія для населення буде коштувати 2409 грн, відповідно тариф зросте на 32%. Водночас для бюджетної сфери його вартість підніметься на 79%

 

Готуються до підняття тарифів на комунальні послуги, зокрема, й у Бердянську, де за словами мера міста слід чекати “величезних цифр” у платіжках.

Міський голова Бердянська Валерій Баранов у коментарі “Суспільному” повідомив, що у місті зростуть тарифи на теплопостачання для населення та бюджетних організацій. Таким чином, гігакалорія для населення буде коштувати 2409 грн, відповідно тариф зросте на 32%. Водночас для бюджетної сфери його вартість підніметься на 79%.

“Це десятки мільйонів для місцевого бюджету, які ми маємо десь знайти для того, аби опалювати дитячі садки, школи, лікарні. А для населення це непідйомна плата за тепло”, – каже Баранов.Валерій Баранов

Валерій Баранов додав, що на 33,2% зросла вартість електроенергії та на 54% – води. А ці показники впливають на формування тарифу за тепло. Крім того, вартість матеріалів, сировини, і палива зросла на 30%. На розвиток підприємства закладено ще 3% рентабельності. За словами мера, вони не можуть вступати в опалювальний сезон, не маючи економічно обґрунтований тариф.

Чтайте також:  Що чекає ліцеї в Україні та як хочуть вирішити питання гуртожитків при них: у МОН розповіли перші деталі

“Дуже сподіваємось, що навздогін меморандуму будуть прийняті якісь урядові дії, і міри, якісь компенсації, котрі ми отримаємо. Якщо ми їх отримаємо, то ми, звісно, переглянемо цей тариф. А поки ситуація ось така”, — підсумував мер.

Джерело.


Повернутись вверх