facebook

На Харківщині шкільні канікули розпочнуться раніше через коронавірус: дати

На Харківщині шкільні канікули розпочнуться раніше через коронавірус: дати

У Харківській області школярів відправлять на канікули трохи раніше – з 18 жовтня. Це роблять для того, щоб зупинити розповсюдження коронавірусу.

Джерело:Харківська ОДА

Заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк заявив, що в області запроваджують шкільні канікули раніше. За його словами, з урахуванням свят, які будуть наступного тижня (чотири святкові вихідні) – це дозволить на суттєвий час обмежити контакти.

Черняк додав, що попри всю роботу зі стримування розповсюдження COVID-19 на Харківщині, область все ще перебуває на межі червоної зони.

Тому в Харківській ОДА вирішили запровадити по всьому регіону шкільні канікули з 18 жовтня. Це має пом’якшити ситуацію навколо розповсюдження коронавірусної хвороби.

Так, діти відпочиватимуть з 14 жовтня (це державний вихідний) до 24 жовтня. А вже 25 діти можуть вийти на навчання, якщо канікули в області не продовжать.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що оскільки ситуація з поширенням COVID-19 залишається напруженою, Харківську ОДА зобов’язали посилити протиепідемічні заходи в регіоні. Зокрема:

  • продовжувати збільшувати кількість ПЛР-тестувань та експрес-тестів;
  • посилити контроль за дотриманням критеріїв госпіталізації пацієнтів з коронавірусом;
  • оновити маршрути пацієнтів та забезпечити їх суворе виконання медичною службою області;
  • ініціювати встановлення додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів на території окремих територіальних громад у межах області.
Чтайте також:  Рада схвалила у першому читанні законопроєкт про зміни у фінансуванні вищої освіти

Коронавірус в Україні! За останню добу, 7 жовтня, на коронавірус в Україні захворіли понад 16 тисяч людей. Серед них – 1 553 дитини та 431 медпрацівник.

До лікарень госпіталізували понад 3 тисячі людей з вираженими симптомами коронавірусу. Від ускладнень COVID-19, на жаль, померли 241 пацієнтів. Водночас видужали 4 720 людей.

Джерело.


Повернутись вверх